1. Home
  2. Vesti
  3. Chery prikazao iCar 03
Chery prikazao iCar 03
5

Chery prikazao iCar 03

171
5
Podelite sa prijateljima:

Kineski konstruktor Chery je pre godinu dana otvorio još jednu ćerka firmu, i nadenuo joj ime iCar. Zamisao je bila da se ista koristi posebno za moderna i mladalačka električna vozila. Prvenac (pod)marke je bio kompaktni krosover iCar 03. To vozilu u Kini košta u rasponu od 15 do 23 hiljada američkih dolara. Sada se za debi priprema drugi model. U pitanju je krosover iCar V23, a čija će glavna karakteristika biti osoben dizajn.

Ako je prvi model napravljen u tehničkom stilu, onda su dizajneri kompanije s drugim adutom otišli u ​​​​retro pravcu. Blisko postavljeni okrugli farovi, zaobljena hauba, odvojeni prednji blatobrani… Sve pobrojano se ne odnosi samo na američku legendu Jeep Wrangler, već i na lokalni kineski „oldtajmer“ BAW BJ212.

Točkovi su postavljeni bukvalno na uglovima karoserije, bočne strane prtljažnika su isprazne. Radari autopilota drugog nivoa autonomije se nalaze na uglovima branika.

Ispostavilo se da je novi iCar V23 veoma kratak, pa po dužini meri samo 4.220 milimetara. Ali zato su širina od 1.915 mm i visina od 1.845 mm dostojni „odraslog“ SUV-a. Međuosovinsko rastojanje je na nivou od 2.730 mm. To jest, ovaj krosover je samo nešto veći od prvorođenog iCar 03-a.

Plus, novajlija ima dobru geometriju za eksploataciju van puta. Tako je pristupni ugao 43 °, dog je odlazni ugao 41 °. Najniža tačka podvozja, takozvani klirens iznosi 212 milimetara. Možete birati između točkova s felnama prečnika 19 ili 21 inča.

Unutrašnjost krasi izrazito ravna prednja ploča sastavljena od pravougaonika. Na centralnoj konzoli se primećuje raštrkanost namerno razbacanih velikih dugmadi i prekidača. Multimedijalni sistem radi na naprednom mikroprocesoru tipa Snapdragon 8155. Vrata prtljažnika se otvaraju u stranu i na njima se nalazi mali „ranac“ kome se može pristupiti samo s unutrašnje strane.

Električni automobil po imenu iCar V23 će biti ponuđen u verzijama sa pogonom na zadnje ili na sve točkove. Prva modifikacija će moći da pređe više od 400 kilometara s jednim punjenjem, dok će verzija s duetom motora i s povećanom trakcionom baterijom moći će da pređe najmanje 500 km. Chery još nije pružio nikakve druge tehničke detalje. Sveobuhvatna premijera novog modela nazvanog iCar V23 bi trebalo da bude održana na Salonu automobila u Pekingu. Ova manifestacija je planirana za drugu polovinu aprila.

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Braco Kinezi, ne preterujte! Ovo je pljunuta Toyota FJ Cruiser! 🙂 Za razliku od prave Toyote, ova kineska je malo komprimovana:
– Toyota: 4.671 x 1.895 x 1.820 mm.
– Kinez: 4.220 x 1.915 x 1.845 mm.
Moram da priznam da mi ovako mali i nabijen deluje simpaticno!
Jos samo da dobije dozvolu da se pojavi na internacionalnom trzistu! 🙂

comment image

BB

Kako ono rekoše sudije za Grenadier kag ih je LR tužio?

Ne može se patentirati kocka… 🤣😂

Tako i ovaj…

Ja imam samo jednu primjedbu – što nije bliže… 😀

MRN

Toyota izgleda jezivo u odnosu na ovog Kineza.
😊

MRN

Da li C stub zaista mora da bude „debeo“ skoro jedan metar ?

I, šta mu je ono u prednjem i zadnjem braniku, bliže krajeva? Da li su to neke svetlosne grupe ?

igi

Mora, da se ne vidi šta radiš kad oboriš sedišta 😉

Radari autopilota drugog nivoa autonomije se nalaze na uglovima branika.