1. Home
  2. Vesti
  3. Tata grupa bi da samostalno proizvodi baterije i poluprovodnike
Tata grupa bi da samostalno proizvodi baterije i poluprovodnike
0

Tata grupa bi da samostalno proizvodi baterije i poluprovodnike

129
0
Podelite sa prijateljima:

Indijski konglomerat uveren je da je aktuelna nestašica poluprovodnika pokazatelj da ne bi trebalo da se oslanjaju na dobavljače, već da ih samostalno proizvode. 

Najava Tate dolazi „ruku pod ruku“ sa prethodnim izjavama premijera Indije – Narendre Modija. Modi želi da od Indije stvori globalni centar za proizvodnju poluprovodnika. U međuvremenu, iz Tata grupe navode da su nova covid pravila u Kini dovela do pogoršavanja situacije sa snabdevanje u ionako kriznoj situaciji.

U Tati veruju da će kriza potrajati najmanje do kraja godine, sa tim da očekuju da u poslednjem kvartalu ove godine situacija bude još gora nego lane. Sa svim tim u obziru nameravaju da što je pre moguće počnu samostalno sa proizvodnjom poluprovodnika. Osim toga, žele da ključne komponente, kao što su baterije za EV modele, stvaraju nezavisno od spoljašnjih partnera, sve u cilju samoodrživosti.

Tata je inače najavila da će plasirati svoj prvi električni automobil 2025. godine. Naravno, to neće biti prvi EV u Tata grupaciji. Konglomerat u svom posedu ima kompaniju Tata Motors, koja je inače vlasnik Jaguar Land Rovera. Tako da je jasno da će brzo doći do transfera znanja i tehnologije kojima raspolažu britanski brendovi do indijskih šefova.

AutoRepublika 

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments