1. Home
  2. Vesti
  3. BMW zaustavlja proizvodnju M550i xDrive
BMW zaustavlja proizvodnju M550i xDrive
0

BMW zaustavlja proizvodnju M550i xDrive

502
0
Podelite sa prijateljima:

Zbog uvođenja WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) ciklusa merenja emisije izduvnih gasova, BMW-ov model će ići na „doradu“, koja će verovatno trajati par meseci.

Novi WLTP režim će odneti još jednu „žrtvu“ među BMW-ovim modelima, nakon mogućeg prekidanja proizvodnje F80 M3 u maju. Reč je o M550i, kojem će navodno takođe biti stopirana proizvodnja. Međutim, dok će aktuelni M3 otići u istoriju do dolaska nove generacije, M550 xDrive će se vratiti u igru nakon neophodnih modifikacija na 4,4-litarskom biturbo V8 motoru.

Kao što je poznato, WLTP će zameniti aktuelni NEDC ciklus, počev od septembra 2018., kada će samo vrednosti prvonavedenog režima biti validne. Dok su NEDC rezultati bazirani isključivo na laboratorijskim nalazima, WLTP je mnogo realniji, i ne samo što uključuje veće ostvarene brzine, već i naglija ubrzanja i usporavanja. Pored toga, automobili se testiraju sa i bez opcione opreme, da bi se stekla što preciznija slika u vezi sa potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova u realnom saobraćaju, u zavisnosti od mase vozila i drugih faktora.

Da bi rešili probleme M550i xDrive, inženjeri će instalirati Otto filter čađi, kreiran za benzinske motore. Dotična komponenta, doduše, još uvek nije spremna. Iz tog razloga će proizvodnja biti zaustavljena na nekoliko meseci. Smatra se da će 97 odsto svih BMW-ovih modela biti u skladu sa WLTP standardima do 1. juna. Naravno, M550i i M3 se ubrajaju u preostalih tri odsto.

Vlasnici M5 ne moraju da brinu, jer je V8 u ovom modelu u skladu sa WLTP zahtevima.

 

(502)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments