1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao je Mercedes-AMG SL43 (GALERIJA)
Debitovao je Mercedes-AMG SL43 (GALERIJA)
0

Debitovao je Mercedes-AMG SL43 (GALERIJA)

201
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes se vratio četvorocilindarskim agregatim kod SL-a posle duge pauze. U Štutgartu očito veruju da i dalje postoji budućnost za određeni broj kabrioleta…

Poslednji SL koji je koristio motor sa četiri redno postavljena cilindra sišao je sa proizvodnih traka daleke 1963. godine. Dakle, više od šest decenija je ova linija modela koristila pogonske jedinice sa većim brojem cilindara, ali su novi trendovi u automobilskoj industriji prisilili nemački brend „da se vrati korenima“.

SL43 je uvodni model u gami ovog kabrioleta iz AMG odeljenja. Pod haubom se nalazi dvolitarski motor kodne oznake M139. Ovaj agregat koristi tzv. električnu turbinu, tehnologiju koja je u Mercedesove modele stigla iz Formule 1. Vozaču je tako na raspolaganju 381 ks i 480 Nm, plus kratkotrajno pojačanje od sistema 48V koji može dodati 14 ks.

Brojke su značajno slabije nego li kod najpotentnijeg izdanja predmetnog bloka koji se koristi u modelima A45S i CLA45 S gde se isporučuje 421 ks i 500 Nm. Mercedes navodi da SL43 koristi devetostepeni automatski menjač koji snagu šalje isključivo na zadnje točkove.

Nemci tvrde da je AMG SL43 u stanju da obavi sprint do „stotke“ za svega 4,9 s, dok maksimalna brzina prema procenama fabrike iznosi 275 km/h. Mercedes ističe da je prosečna potrošnja goriva u kombinovanom ciklusu vožnje između 8,9 i 9,4 litra benzina na stotinu prevaljenih kilometara (po WLTP protokolu).

To što je ovo uvodni model u SL familiji ne znači da mu Mercedes nije posvetio dužnu pažnju. Potencijalnim kupcima je ponuđeno gotovo sve što ova marka poseduje po pitanju aktivnih bezbednosnih sistema i napredne tehnologije, između ostalog i upravljanje na zadnjim točkovima, kao i adaptivno ogibljenje.

Nemački brend još uvek nije saopštio cene za ovaj kabriolet u Evropi, kao ni kada će stići u ovdašnje izložbeno-prodajne salone.

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments