1. Home
  2. Video
  3. Vozači elektromobila na udaru vlasnika pikap kamioneta (VIDEO)
Vozači elektromobila na udaru vlasnika pikap kamioneta (VIDEO)
4

Vozači elektromobila na udaru vlasnika pikap kamioneta (VIDEO)

1.51K
4
Podelite sa prijateljima:

Čuveni britanski automobilski novinar Džeremi Klarkson je jednom prilikom rekao da tradicionalni američki vlasnik pikap kamioneta voli samo „svoju rođaku, svoju kolekciju oružja i naravno svoj Ford F-150“. U svakoj šali pomalo (ili mnogo) istine, pa tako i u ovoj. Iako su proizvođači učinili neke napore da uvedu modernije ponude i osavremene ponudu, kao što recimo Ford čini da model F-150 pruža aluminijsku školjku i turbobenzince sa šest cilindara umesto masivnih V8 motora, kupci su i dalje veoma tradicionalni i uglavnom ne vole sve ono što je novo.

Puno vremena omiljeni predmet njihovih šala na račun drugih, su bili vozači hibridnih četvorotočkaša, pa nije bila retkost da vidimo video snimke gde vozač starijeg dizela namerno „zadimi“ baš u pravcu Toyote Prius.


Danas su kao neka druga vremena, pikap kamioneti su popularniji nego ikada pre, a omiljene žrtve su postali vlasnici električnih automobila. Na svim društvenim mrežama se nedavno pojavio video snimak u trajanju od oko četiri minuta, a pokazuje mladog vlasnika Tesle Modela 3, kako mora da spašava živu glavu od napada dva kamioneta.

Sve je započelo u malom gradiću udaljenim oko 65 kilometara od Los Anđelesa unutar američke savezne države Kalifornije kada je šesnaestogodišnji vozač Modela 3 napustio lokalni Mekdonalds. Primetio je da ga prate modifikovani Ford F-150 i Chevrolet Silverado i pokušao je na razne načine da ih se reši.

Prvo je ubrzao na javnim putevima, a kada to nije „upalilo“, video snimak pokazuje kako oštro vozi kroz krivine parking površine u nadi da će glomazni i teški kamioneti izgubiti korak. Ni u jednom momentu nije jasno šta je zapravo njihov cilj bio, ali vlasnik Tesle, koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Gunnawut, smatra da su pokušali da ga „opkole“ u ćošku i onda da ga povrede.

U jednom momentu mladunac poziva 911, što je u Americi broj za sve hitne slučajeve i uspeva da priča sa policijom. Na veliko iznenađenje, ovi su mu rekli da ne mogu ništa da urade osim ukoliko je već povređen. Pošto je odgovor bio negativan, „momci u plavom“ su zaključili da situacija nije hitna, policija jednostavno nije reagovala. Vozači kamioneta su na kraju otišli svojim putem, ali tek nakon što su bacili plastičnu čašu punu gaziranog pića na Model 3.

Vlasnik poseduje video kameru unutar vozila koja je zabeležila ceo slučaj. Gunnawut kaže da su policijske snage došle na njegovu kućnu adresu tek posle nekoliko dana nakon što je bezuspešno pokušao da prijavi slučaj u policijskoj stanici. Tada su pogledali video snimak i najavili da će istražiti celu situaciju, ali sasvim očekivano – mladunac nije optimista da će se tako nešto desiti.

Čak i da do toga dođe, vlasnicima kamioneta se u najgorem slučaju smeši samo kazna do hiljadu američkih dolara za bahatu vožnju i moguće privremeno oduzimanje vozačke dozvole. Gunnawut bi morao privatno da ih goni na sudu ukoliko je Model 3 pretrpeo ikakvu štetu kada je plastična čaša bačena.

Američka javnost je u ovom slučaju najviše ogorčena na policijske snage. U državi gde je odavno nestala bilo kakva vera momcima u plavom kao „dobrim osobama“, ovaj slučaj ih je još više podelio. Mnogi preporučuju Gunnawutu da zatraži istoriju svog poziva koji je dostupan kao javni dokument, a zatim pokrene tužbu protiv tog državnog odeljenja zbog odbijanja da pruže pomoć u situaciji gde mu je život bio u opasnosti.

On sam još uvek nije siguran da li će napraviti takav korak, a za sada kaže kako će pažljivo birati gde će voziti svoj električni automobil iako je reč o veoma liberalnoj Kaliforniji.

Samo u Americi…

Pogledajte video snimak.

AutoRepublika

(1507)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Posao za Morona, ako mu „vjera“ ne brani da brani dildaša…

da11

Oplaka pa zar ovi fanovi elektricnih auta ne govore da su performanse neuporedive sa sus motorom, a ne moze da pobjegne smecu od pikapa.

Yankee

Na F150 aluminijska skoljka i 3.5 twin-turbo 400 ks … Razlika u masi izmedju Tesle Modela 3 i Forda F150 uopste nije velika.

YugoFlorida

EV Repellent. 😅