1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prve fotografije krosovera utemeljenog na Hondi Civic koji stiže i kod nas!
Prve fotografije krosovera utemeljenog na Hondi Civic koji stiže i kod nas!
2

Prve fotografije krosovera utemeljenog na Hondi Civic koji stiže i kod nas!

451
2
Podelite sa prijateljima:

Evolucija krosovera zvanog Honda HR-V je protekla u dva smera. Ako znamo da je Hondin mališan na štiklama ranije igrao u ligi globalnih modela, onih koji su u bezmalo neizmenjenoj formi nuđeni na skoro svim paralelama i meridijanima, onda je taze naraštaj iz treće generacije, dobio dva varijateta. Prvi smo videli prošle godine pod imenima: Honda HR-V (ili na matičnom tržištu Honda Vezel), s 4,3 metra dužine, i ta varijacija se već nudi u Evropi, Japanu i jugoistočnoj Aziji. 

SUV je zadržao obličje iz prošlosti, iako je stil radikalno preuređen. Sada je pred nama potpuno različita alternativa s nalepnicom na kojoj piše Honda HR-V. Ona je predodređena da nastupi na teritoriji koja je za japanski brend od ekstremnog značaja. Jasno, to je Severna Amerika.

Već smo vam otkrili i zašto je Hondi toliko važno američko tržište da bi razvila varijaciju na temu HR-V-a samo za njih. Da ponovimo, tamo je prošle godine prodato oko 137 hiljada hondi, dok je u Evropi isporučeno, pazite sada, nikada više od 33 hiljada vozila sa slovom H na haubi (nije Hyundai).

To je glavni razlog koji je podstakao sede glave iz Upravnog odbora Honde da do detalja prostudiraju aspiracije lokalnih kupaca i da na temelju takvih zapažanja osmisle potpuno različit krosover.

Avaj, do sada je objavljeno samo nekoliko fotografija i mrvica od informacija. Ali, već je navedeno da je američka Honda HR-V stvorena na osnovu modela Civic, dok je evropsko-azijski krosover, kao i u prethodnoj generaciji, zasnovan na platformi kompaktnog putničkog automobila zvanog Honda Jazz (na nekim tržištima Fit).

Sve ovo obećava povećano međuosovinsko rastojanje, širi trag točkova, kao i sistem nezavisnog vešanja na zadnjoj osovini umesto jeftinog torzionog. Jasno je da je karoserija američkog krosovera originalna – s dužom njuškom, drugačijim vratima i dodatnim prozorčićima iza zadnjih krovnih stubova. Čak su i skrivene ručice za otvaranje zadnjih vrata, koje su poznate na modelu HR-V, zamenjene viđenim kvakama. Jednom rečju, uprkos istom indeksu, pojavio se novi entitet u asortimanu Honde.

Sve pojedinosti o novom japanskom automobilu s povišenim odstojanjem od tla će biti otkrivene u nekom trentuku koji je bliži početku prodaje, a koja je u SAD-u zakazana za leto. Kasnije će se takav krosover (ili izdanak njegove sorte) pojaviti u Evropi! Evo, Honda je nedavno najavila SUV e:HEV, koji će biti smešten u C segment, i koji će ući na tržište 2023. godine. Zauzeće tržišnu nišu negde tačno između krosovera s oznakama HR-V i CR-V. Naravno, tim stručnjaka za marketing japanske marke će biti prinuđen da smisli novo ime za ovo vozilo.

AutoRepublika

(451)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Baš ne zanima da li će uložiti značajnu količinu vremena u razmišljanje i nazvati ga Civic Cross 🤣🤣

J4ZZ3R

Već smo vam otkrili i zašto je Hondi toliko važno američko tržište da bi razvila varijaciju na temu HR-V-a samo za njih. Da ponovimo, tamo je prošle godine prodato oko 137 hiljada hondi, dok je u Evropi isporučeno, pazite sada, nikada više od 33 hiljada vozila sa slovom H na haubi (nije Hyundai)

Šta je pisac hteo da kaže? Da u Americi nikada nije prodato više od 137k HRV godišnje tj nikada više od 33k u Evropi ili je mislio na sve Honde!? Prošle godine je u USA prodate 1466000 Honda vozila