1. Home
  2. Vesti
  3. Može li Genesis G70 da pobedi 15% skuplji BMW 330i?
Može li Genesis G70 da pobedi 15% skuplji BMW 330i?
1

Može li Genesis G70 da pobedi 15% skuplji BMW 330i?

965
1
Podelite sa prijateljima:

Na Salonu automobila u Detroitu, tokom 2011. godine, predstavljena je Hyundaijeva vizija luksuza, a četiri godine kasnije proglašen je Genesis.

Korejski proizvođač luksuznih vozila je nedavno na svom sajtu objavio cene nove limuzine G70 pa nije trebalo proći mnogo vremena pre nego što je usledilo poređenje sa konkurencijom. Kupac pomenutog vozila Hyundaijevog premijum brenda će morati da izdvoji 35.895 američkih dolara za osnovni Advanced model sa 2,0-litarskim turbo motorom i 256 konjskih snaga, što je za čak 5.350 zelenih novčanica manje od sume koju traži BMW za svoj 330i sa 252 konjske snage.

Pored toga, nemački proizvođač vozila pruža i jeftiniji 320i za identičnu sumu kao G70, ali on razvija svega 184 konjskih snaga i donosi dosta manji obim standardne opreme.

Ako bi poredili verzije sa šest cilindara, G70 sa 3,3-litarskim V6 motorom razvija 370 “konja” i košta 44.745 dolara ili za 5.200 zelenih novčanica manje nego BMW 340i sa 320 grla.


Genesis očekuje da će se kupcima posebno dopasti Sport verzija, pošto je ona jedina sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok su ostale verzije dostupne samo sa osmostepenom automatskom transmisijom. Pored turbo kompresora, ona dodaje i modifikovano ogibljenje, Brembo kočnice, Michelin Pilot Sport 4 pneumatike i bučniji auspuh. Sport sa V6 agregatom je ujedno najskuplji G70 i za njega kupac mora da izdvoji 50.495 dolara.

Bilo kako bilo, da bi se opstalo na tržištu a posebno da bi se pobedio BMW, potrebno je mnogo više od niske cene i brojeva na papiru.

Dok prodaja BMW-a na američkom tržištu raste, doduše skromnim tempom, prodajna statistika Genesisa za prethodni deo ove godine, odnosno za interval januar – oktobar, pokazuje realizaciju od 9.281 vozila, to jest pad od čitavih 45%, u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

AutoRepublika

(965)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Od te azijske tehnologije sam bio za htc, a sada honor telefone.
Na ostalim poljima sam bio prilično razočaran, što audio, što video.
Auto industrija i tehnologija jesu dobri mehanički, ali dizajn, nije po mom ukusu. Suviše bling, fake chrome detalji, a to što na dve godine menjaju stilski pravac je posebna priča. Žele da se dodvore i eu, i usa i azijskom tržištu sa istim modelom. Ne ide.
Bio jednom tako i Suzuki Kizashi, odličan automobil… Ali džaba.