1. Home
  2. Vesti
  3. Range Rover Sport debituje 10. maja
Range Rover Sport debituje 10. maja
0

Range Rover Sport debituje 10. maja

129
0
Podelite sa prijateljima:

Novi britanski SUV spreman je za premijeru. 

Range Rover Sport je model o kojem se priča već nekoliko godina, jer su u međuvremenu nebrojeno puta primećeni prototipi na raznim testiranjima, te je bilo samo pitanje vremena kada će se pojaviti i serijska varijanta. Više ne mora da se čeka, datum je poznat, novi Range Rover Sport ugledaćemo 10. maja.

Land Rover je, čini se, pripremio specijalan događaj za debi ovog noviteta. U zvaničnom saopštenju stoji da je u pitanju „globalni događaj sa ispunjavanjem unikatnog izazova za početak karijere“. Verovatno će biti reč o nekakvoj egzibiciji sa vozilom, što nije ništa strano ovom britanskom brendu.

Prethodni Range Rover Sport je postavio brojne rekorde i napravio neke impresivne poduhvate. Jedan od njih je uspon na planinu Tijanmen u Kini na njenom krivudavom putu od 99 okuka. Izgleda da će i predstojeći SUV komercijalni život početi sa nekim dostignućem u tom maniru.

Ipak, što se tiče specifikacija samog vozila, Britanci ostaju nemi. Sve se čuva za samu premijeru, ali su tamošnji novinari izneli neke pretpostavke. Kolege sa Ostrva veruju da će se ispod haube kod najpotentnijeg SVR izdanja naći 4,4-litarski V8 agregat (poreklom iz BMW-a) koji će isporučivati više od 600 ks.

Ostatak palete činiće šestocilindarski dizelaši i benzinci, a Land Rover će ponuditi i plug-in hibridnu verzije (moguće da će ih biti i više od jedne).

AutoRepublika 

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments