1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Audi Q6 kao replika Volkswagena Teramonta
Prve fotografije: Audi Q6 kao replika Volkswagena Teramonta
2

Prve fotografije: Audi Q6 kao replika Volkswagena Teramonta

1.68K
2
Podelite sa prijateljima:

Porodica prstenastih krosovera će uskoro dobiti jedno zvučno pojačanje. Gamu Audija s povišenim odstojanjem od tla pojačava model Q6. Do saznanja smo došli zahvaljujući objavi sertifikacionog tela Narodne Republike Kine, gde je javnost mogla da vidi prve fotografije i informacije o očekivanom novitetu.

Sam naziv novog premijum izdanka, Audi Q6 bi mogao biti zbunjujući jer će se ispostaviti da je taj automobil superioran u odnosu na Audi Q7, i to na mnogo polja, ako izuzmemo ono najvažnije – platformu!

Ako znamo da je Q7-ica utemeljena na platformi MLB s uzdužno postavljenjim motorom, onda je Q6-ica zasnovana na pristupačnijoj arhitekturi MQB Evo s poprečno montiranim agregatom i osnovnim pogonskim točkovima ispred vozača. U tehničkom, pa i svakom drugom smislu, Audi Q6 će biti rod-rođeni poznatom Volkswagenu Teramontu. Oba vozila karakteriše identičan međuosovinski razmak od 2.980 milimetara.

Sudeći po podacima iz sertifikata, dužina Q6-ice je 5.099 mm spram 5.063 mm koliko je taj parametar kod modela Q7. Širina iznosi 2.014 mm u odnosu na 1.970 mm, dok je visina novajlije 1.784 mm, pa i ovde pobeđuje Q7 (1.741 mm). Pa zašto onda ovom „deliji“ nije dodeljen naziv Q9? Logično, platforma na kojoj je izveden ne opravdava takvu klasifikaciju.

Još ćemo u ovom odeljku izlaganja dodati da će novajlija ležati na točkovima koji integrišu felne prečnika od 17 do 20 inča, a da će biti ponuđene i verzije s obiljem detalja koji će zavaravati neinformisane da se radi o hromu. Pride, najavljene su i aplikacije u crnom, one koje krase vozila opremljena sportskim paketima.

Dostupne su i špijunske fotografije iz putničke kabine Audija Q6. Vidimo tipičnu postavku iz Audijeve palete vozila. To znači da je ugrađen ekran s površinom osetljivom na dodir, a da su prisutni i umetci izrađeni od drvne mase (ili imitacije istog), kao i karakteristična „ručica menjača“. Audi Q6 će već i u osnovnom izvođenju ponuditi tri reda za smeštaj putnika. Od starta će se u katalogu naći verzija sa sedam mesta za sedenje, dok će kasnije biti dodata i verzija šestoseda s postavkom sedenja 3×2.

U starom dobrom maniru grupacije VW, Audi Q6 nudi iste pogonske sklopove kakvi se ugrađuju u kineski Teramont. Bazična jedinica je četvorocilindarska i nosi oznaku 2.0 TFSI. Pripada seriji agregata EA888, a razvijaće 231 ili 265 konjskih snaga, zavisno od želje kupca. Potom valja očekivati i modifikaciju V6 motora. U Kini je to blok zapremine 2,5 litra i nudi (299 konjskih snaga) i pripada seriji EA390.

Audi Q6 će biti sklapan od strane zajedničkog poduhvata SAIC Volkswagen. Smislena odluka jer je to društvo koje je zaduženo i za montažu referentnog Teramonta. Debi novajlije će biti organizovan tokom narednih meseci. Nema nikakvih naznaka da ćemo Q6 sretati na „nekineskim“ drumovima.

AutoRepublika

(1683)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Ovaj zadnji deo, sa led svetlima spojenim levim i desnim štop svetlima, i nekako varim, ali prednje darove i masku hladnjaka, jednostavno Ne, kao i na VW Passatu wagon…

1312

smece