1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall kupio Daimlerovu fabriku u Brazilu
Great Wall kupio Daimlerovu fabriku u Brazilu
0

Great Wall kupio Daimlerovu fabriku u Brazilu

137
0
Podelite sa prijateljima:

Daimlerova fabrika u najvećoj zemlji Južne Amerike dobija novog vlasnika. 

Kineska automobilska industrija je u velikom naletu i polako, ali sigurno, šire se i van granica Azije. Great Wall je saopštio da je potpisao ugovor o kupovini pogona u Brazilu koji je do sada bio u svojini nemačkog Daimlera.

Ugovorom se precizirala prodaja nekretnina, ali i mašina i robota koji se nalaze u fabrici. Ukupna površina zemljišta koje je kupio kineski brend iznosi 1,2 miliona kvadratnih metara. Great Wall navodi da će unaprediti proizvodnju po najnovijim standardima, te da će se posebna pažnja posvetiti ekološkim principima.

Kinezi planiraju da na ovoj proizvodnoj lokaciji na godišnjem nivou montiraju 100.000 vozila, a na tim poslovima biće uposleno 2.000 radnika. „Južna Amerika je vrlo važno tržište u našim strateškim planovima. U Čileu smo prisutni od 2007. godine i ostvarili smo zapažen plasman u toj zemlji“, stoji u saopštenju Great Walla.

Proizvođač iz Kine ima ambiciozne planove koji uključuju čak četiri miliona prodatih vozila na godišnjem nivou do 2025. godine. Podaci iz razdoblja od januara do jula ove godine ukazuju da su na dobrom putu, jer su ubeležili rast isporuka van matičnog tržišta od ogromnih 176,2%!

Great Wall je svestan da su mu za dalji globalni rast potrebne fabrike u raznim delovima sveta, što je put kojim su odavno krenuli. Nekadašnji Daimlerov pogon ulazi u mrežu kineske marke koja ima proizvodne kapacitete u: Rusiji, Kini, Indiji, Tajlandu i naravno Brazilu.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments