1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Williams je za račun Triumpha stvorio ovaj električni motocikl (GALERIJA)
Williams je za račun Triumpha stvorio ovaj električni motocikl (GALERIJA)

Williams je za račun Triumpha stvorio ovaj električni motocikl (GALERIJA)

250
4
Podelite sa prijateljima:

Saradnja dve britanske kompanije na polju elektrifikacije dala je prve opipljive rezultate. 

Iako je elektrifikacija automobilske industrije u punom jeku, taj proces je kod dvotočkaša značajno sporiji… Triumph je jedan od brendova koji želi da ostvari snažnije prisustvo kod baterijskih dvotočkaša, a zarad unapređivanja takvih modela unajmio je Williams koji je stvorio prvi prototip modela TE-1.

Triumph navodi da će testovi ovog vozila početi kroz nekih šest meseci, i da je za sada reč samo o konceptu. Ipak, predstavljeni dvotočkaš je potpuno funkcionalan. Ističe se da koristi aluminijumski ram, što nije neka novost u modernoj motociklističkoj industriji. No, ovaj model je električni, tako da energija stiže iz baterije od 15 kWh.

Williams ističe da je posebna pažnja posvećena brzini punjenja baterije, te se ista na brzom punjaču može dopuniti od 0 do 80% kapaciteta za manje od 10 minuta! Kada je reč o snazi, TE-1 raspolaže sa 177 ks kontinualne snage, odnosno 231 ks „pika“. Zanimljivo je da se snaga na zadnji točak šalje preko kaiša, a ne lanca.

Ono što nije saopšteno to je pre svega masa motocikla, koja sa ovakvom baterijom sigurno neće biti mala. Osim toga, pitanje je i dometa dvotočkaša, što je ujedno i glavna boljka svih električnih motocikala i skutera…

AutoRepublika 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Kod el. dvotočkaša i lanac i nazubljeni kaiš moraju napolje, da ustupe svoje mjesto kardanu kako bi to postao motocikl gotovo bez ikakvog održvanja.

BB

Može to i bez ičega, motor u točku i onda ima samo jedan pokretni dio, stator koji je integralni dio točka. Imam takav sistem na električnom biciklu.

Branko

Može, ali se tako povećavaju neogibljene (neovješene) mase, što loše utiče na “ležanje”… Kod bicikla i skutera to nije toliko bitno, ali kod sportskog motocikla…🙄

BB

Tako je, a i ima još razloga… Jedan je taj da motor može biti daleko manjih dimenzija i težine ako se vrti na većem broju obrtaja, a i efikasnosti…. Zato mu je dobro da ima prenos i da nije direct drive. A ovdje su stavili remen zbog buke jer lanac je glasniji a nema SUS motora da mu prikrije buku.