1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai želi veći uspeh u Francuskoj – ciljaju 50.000 registracija na godišnjem nivou
Hyundai želi veći uspeh u Francuskoj – ciljaju 50.000 registracija na godišnjem nivou
0

Hyundai želi veći uspeh u Francuskoj – ciljaju 50.000 registracija na godišnjem nivou

133
0
Podelite sa prijateljima:

Korejci bi da naprave korak dalje u Franačkoj.

Prošle godine azijski blizanci Hyundai-Kia, ubeležili su solidnu prodaju u Galiji, no njihov apetit je daleko veći od onoga što je postignuto. Hyundai je u 2021. godini upisao 45.241 registraciju, dok je Kia stigla do 44.215 kupaca.

Ujedno, ovo je prvi put posle dugo vremena da je Hyundai nadjačao sestinsku Kiju na francuskom tržištu. Ove godine imaju novi cilj – 50.000 isporučenih jedinica “trikolorima”.

Korejci će se osloniti na zanovljenu poprilično elektrifikovanu gamu. Glavnu reč bi trebalo da ima Tucson, koji je i prošle godine bio dobar u Francuskoj sa 17.755 dostavljenih primeraka. Ioniq 5 je još jedan model od kog u Hyundaiju imaju velika očekivanja.

No, ono na šta su Azijati posebno ponosni jeste činjenica da su postali profitabilniji u Franačkoj. Prosečna cena prodatog Hyundaijevog automobila u ovoj zemlji u prošloj godini iznosila je 34.971 evro, što je gotovo 20% više nego 2020. Šta više, u poslednje dve godine, prosečna cena Hyundaijevog isporučenog vozila u Francuskoj skočila je za impresivnih 10.000 evra!

AutoRepublika 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments