1. Home
  2. Vesti
  3. Serijska verzija modela ID.Buzz debituje 9. marta
Serijska verzija modela ID.Buzz debituje 9. marta
2

Serijska verzija modela ID.Buzz debituje 9. marta

642
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen već po tradiciji nastavlja da budi, podstiče i raspiruje interesovanje javnosti za model koje planira da premijerno prikaže. Pre neke dve godine, pred premijeru modelu Caddy, proizvođač je plasirao uvodne informacije na kašičicu, serijski, dok je tokom prošle godine na isti način prikazivan i novi Multivan. 

Deluje da je sada red došao i na prvi čisto električni minibus matične marke grupacije Volkswagen, pa je nedavno postalo poznato da će masovno proizvedena verzija modela VW ID.Buzz biti svečano predstavljena na dan 9. mart ove godine.

Zapravo, prvi prototip primerci dolazećeg novajlije su prikazani u doba kada većina nas nije ni čula za korona viruse. To će reći da smo upoznati s njim od proleća 2018. godine i to u putničkoj verziji, dok smo se sa teretnim kombijem familijarizovali negde u jesen. Teretna modifikacija je izvedena na istoj osnovi na kojoj je i putnička.

Potom je postalo jasno da će po pitanju dizajna, masovno proizvedeni novitet slediti stil rodonačelnika segmenta komercijalnih vozila grupacije Volkswagen. Naravno, mislimo na model T1. Dobro, kada smo sve to pobrojali, red je i da kažemo da je, skoro serijska varijanta modela ID.Buzz predstavljena prošle jeseni, ali je bila maskirana pa je folija živopisnih boja skrila detalje stila.

Kako bilo, već sada raspolažemo nekim tehničkim informacijama. Tako se zna da će električni kombi (pošto će očigledno budući kombi biti zasnovan na istom) biti izveden na modularnoj platformi MEB, ali u najdužem izdanju. Takođe, ako je verovati šuškanjima, ID.Buzz bi trebalo da dobije baterijsko pakovanje kapaciteta 111 kWh, zahvaljujući čemu je obezbeđena autonomija od 600 kilometara.

Ipak, želju za novim i potpunim informacijama u pogledu noviteta, kao i potpuno razumevanje onog što nam novitet donosi, moraćemo da prigušimo do svečane premijere električnog kombija. Srećom, kao što najavismo još od naslova, čekanju će brzo doći kraj. Proleće je sve bliže!

AutoRepublika

(642)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Što Šurda kaže, i to me zabole.

BB

Pa koliko će koštati sa tolikom baterijom?