1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulietta sutra odlazi u istoriju
Alfa Romeo Giulietta sutra odlazi u istoriju
6

Alfa Romeo Giulietta sutra odlazi u istoriju

5.41K
6
Podelite sa prijateljima:

Poslednji primerci Alfinog hečbeka sići će sa proizvodnih traka u utorak 22. decembra 2020. godine. 

Kako javljaju italijanski stručni portali, a na osnovu informacija iz fabrike u kojoj se proizvodi Giulietta, ovaj model odlazi u istoriju u toku ove nedelje. Navodno će poslednje jedinice biti proizvedene u toku sutrašnjeg dana, nakon čega se završava deset godina duga karijera Giuliette.

Iako se od ovog modela mnogo očekivalo, može se reći da je podbacio sa prodajom. Daleke 2011. godine je ovaj automobil ubeležio najbolji tržišni rezultat sa gotovo 79.000 registracija, dok je prethodne godine ubeleženo svega 15.690 isporučenih četvorotočkaša.

Sa odlaskom Giuliette, Alfa Romeo napušta C segment i ostaje sa samo dva automobila u svojoj gami. Za sada, nema zvaničnih potvrda o novoj generaciji hečbeka, mada je ona u nekim medijima u Italiji i Francuskoj „već viđena“. Ukoliko do nove iteracije i dođe, onda će to biti neka vrsta prepakovanog Peugeota 308.

Indirektni naslednik Giuliette trebalo bi da bude SUV Tonale. U tipičnom italijanskom maniru, i ovde vlada potpuni haos informacija. Model koji smo u konceptualnom ruhu videli pre dve godine na Salonu automobila u Ženevi, još nije spreman za proizvodnju.

Prema dostupnim podacima, Tonale bi mogao da uđe u serijsku proizvodnju tek krajem iduće godine, a ukoliko bude bilo novih problema u vezi sa epidemijom korona virusa, realno je očekivati da proces montiranja otpočne tek 2022. godine.

Dakle, postoji velika šansa da će Alfa Romeo ostati na tržištu sa samo dva modela više od godinu dana. Kako će izgurati taj period, to izgleda samo oni znaju…

AutoRepublika 

(5407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

🙈🙉🙊

Balkanboj

comment image
comment image
comment image

Za pozdrav od Giuliette Alfistima jedna retka zverka iz 1989 godine. Alfa Romeo SZ. V6 Busso motor od 3 litra i navodno 210ks.

Napravljeno 1036 komada, svi u crvenoj boji osim jednog u crnoj.

Jedan mali test drive sa YT, Davide Cironi.

https://youtu.be/9j3K6ctySyU

Izmenjeno 3 godine pre od strane Balkanboj
moron

Zaista je obeležila jednu epehu.
Svaka im čast.

Don

Odličan auto, posebno sa najjačim dizelom.kakp nisi u tekst puko link o testu, ili ga pak nema?

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Don

Btw,vidim da je alfa prodala vise auta u 2020 u Evropi nego čitav – Lexus sa svim svojim modelima, dildama zajedno.
Brojke su poražavajuće 28k.
Čitava Honda 44.

Matori

A novi model će stići jedared…