1. Home
  2. Vesti
  3. Prošla godina je bila naročito dobra za Lotus
Prošla godina je bila naročito dobra za Lotus
0

Prošla godina je bila naročito dobra za Lotus

155
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka može se pohvaliti velikim brojem prodatih automobila u 2021. godini.

Lotus je tokom prethodne godine isporučio 1.710 vozila na globalnom planu, što predstavlja rast od 34% naspram 2020. godine. Ostvski brend bio je naročito dobar u Velikoj Britaniji, Japanu, Kataru, Belgiji, SAD, Kanadi…

Šta više, ovaj proizvođač je posle pauze od sedam godina prodao nova vozila u tri zemlje: Novom Zelandu, Tajlandu i Bahreinu. Lotus je potvrdio da je Elise bio najpopularniji model te marke, ali nisu saopštene brojke o tome koliko je koji automobil ostvario registracija.

Za ovaj brend sledi novo poglavlje jer će se u narednim mesecima u izložbeno-prodajnim salonima naći primerci modela Emira. Reč je o potpuno novom vozilu koje će se poslužiti tuđim motorima, V6 će stići iz Toyote, dok će u ponudi biti i dvolitarski četvorocilindraš poreklom iz AMG-a.

Lotus će u idućih nekoliko meseci imati i jednu vrlo bitnu premijeru. Očekuje se debi prvog serijskog električnog vozila britanskog brenda koji će biti smešten u SUV segment, što će ujedno biti i prvi krosover Lotusa.

AutoRepublika

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments