1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors otvara novi lanac salona za polovna vozila
General Motors otvara novi lanac salona za polovna vozila
0

General Motors otvara novi lanac salona za polovna vozila

276
0
Podelite sa prijateljima:

Oko 40 miliona polovnih automobila bude prodato u Sjedinjenim Američkim Državama svake godine ili oko 2,5 puta više nego novih četvorotočkaša. Oni koji se bave ovim poslom će vam reći da je zarada na polovnjacima daleko veća, posebno ako ih kupujete na policijskim aukcijama, ili od banaka nakon što su oduzeti vlasnicima zbog neredovnog plaćanja mesečnih rata.

Nije iznenađenje ni to što prodavci polovnjaka imaju veoma lošu reputaciju, ali prethodnih godina su se izdvojila dva novija sistema i to sa veoma pozitivnim rezultatima. Jedan od njih je Carmax i zahvaljujući njemu je kupcima omogućno da saznaju sve detalje preko njihovoj sajta uključujući i konačnu cenu, pa samim tim nema pritiska od strane prodavca koliko ćete platiti.

Carvana je otišla korak dalje pa zapravo i nema izložbeno-prodajne salone već će vam isporučiti željeno vozilo na kućnu adresu. Tada ćete imati prilike da ga testirate i donesete konačnu odluku da li ćete ga kupiti, a ukoliko je dostava na kraće relacije, za tako nešto vam čak neće naplatiti i u onom slučaju da se predomislite.

General Motors sada želi da se suprostavi Carmaxu i Carvani tako što je otvorio sopstveni lanac za prodaju polovnjaka. Naziva ga CarBravo i do kraja godine će prodavati samo modele najvećeg američkog automobilskog proizvođača. To znači da će Jenkiji moći da kupe Chevrolet, GMC i Buick preko nove marke CarBravo, a ne sumnjamo da će ponuda vremenom biti proširena i luksuznim Cadillacom.

Nije nam poznato kako će ovaj sistem da funkcioniše, ali prema nekim najavama trebalo bi da bude kombinacija između spomenutih Carmaxa i Carvane. To znači da će sva vozila u ponudi proći kroz detaljnu inspekciju i imati konačnu cenu koja nije pojam cenkanja, dok će kupci imati izbor da vide željeni automobil u salonu ili da im bude dostavljen na kućnu adresu.

CarBravo će kupcima takođe pomoći da zatraže potrebni kredit preko General Motorsove finansijske divizije Ally. Na zvaničnom sajtu će biti dostupni video snimak koji pokazuje svaki detalj novog vozila, zatim njegovu istoriju preko izveštaja takozvanog CarFax (istorija servisiranja, saobraćajnih nesreća i slično) i povezanost sa prodavcima preko poruka koji mogu da odgovore na svako pitanje.

Da bi CarBravo započeo s radom, kompanija će preuzeti veliki broj četvorotočkaša od sadašnjih salona svakog svog brenda. Prema pisanju medija, General Motors ih trenutno poseduje preko 400 hiljada, od čega više od polovine otpada na Chevrolet.

Ne sumnjamo da će najveći američki proizvođač biti veoma uspešan sa ovakvom odlukom, i da će finansijski odlično proći pošto je interesovanje za polovnjacima u današnja vremena ogromno.

AutoRepublika

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments