1. Home
  2. Vesti
  3. U Rusiji ove godine zaključno sa oktobrom predato 1,42 miliona novih automobila
U Rusiji ove godine zaključno sa oktobrom predato 1,42 miliona novih automobila
0

U Rusiji ove godine zaključno sa oktobrom predato 1,42 miliona novih automobila

589
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, prodaja u oktobru je opala za 5,2%, a ukupno je isporučeno 152.057 automobila. 

Procenjuje se da će prodaja u Rusiji za celu 2019. godinu opasti na kraju 2,2%, što znači da će u toj zemlji na kraju godine biti prodato manje od 1,8 miliona novih automobila.

Najprodavanija marka u oktobru, a i inaće je naravno domaća Lada. Lada je prošlog meseca u Rusiji isporučila 30.273 vozila, što je za 6% lošije u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Drugoplasirana je bila Kia (20.141) uz pad prodaje od 4%, dok je treće mesto pripalo Hyundaiju sa 15.827 prodata primerka. Interesantno je da je ovaj brend ostao na istom nivou kao i prošle godine kada se govori o oktobarskim rezultatima.

Ruski građani kupili su prošlog meseca 13.670 vozila marke Renault (+12%), potom 9.253 automobila sa znakom Volkswagena (-7%). Odličan uspeh ostvarila je Škoda sa 8.903 prodata primerka (+17%).

Toyota je u oktobru u Rusiji prodala 7.887 automobila (-6%), dok je GAZ isporučio 6.530 jedinica (+20%). UAZ je prodao 3.924 vozila što je za 4% manje nego u istom periodu 2018. godine.

Top 10 najprodavanijih automobilskih marki u Rusiji za oktobar zaokružuje jedan premijum brend – Mercedes. Proizvođač iz Nemačke dostavio je Rusima 3.787 automobila prošlog meseca, uz rast prodaje od 15%.

AutoRepublika 

(589)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments