1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet rasprodao prvi kontingent modela Silverado EV za dvanaest minuta
Chevrolet rasprodao prvi kontingent modela Silverado EV za dvanaest minuta
0

Chevrolet rasprodao prvi kontingent modela Silverado EV za dvanaest minuta

323
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je relativno kasno stigao u kategoriju električnih pikap kamioneta sa svojim modelom Silveradom EV. Rivian R1T je već u prodaji, dok je Ford za F-150 Lightning već dobio preko 200 hiljada narudžbi, i videćemo ga u izložbeno-prodajnim salonima za nekoliko meseci, a ove godine očekujemo i Teslin Cybertruck. S druge strane, najveća divizija General Motorsa je tek ove sedmice debitovala sa svojim modelom Silveradom EV, i u prodaji će se pojaviti tek za dve godine.

Ruku na srce, možemo reći da General Motors takođe ima GMC Hummer, ali on se više smatra takozvanim „lajfstajl“ vozilom nego radničkim kamionetom.


Ali, ako se po jutru dan poznaje, možda Silverado EV i postane prodajni uspeh. U nedavnom obraćanju kolegama sa sajta Bloomberg, predsednica najvećeg američkog proizvođača General Motorsa, Meri Bara je izjavila da je Chevrolet već rasprodao ovu zalihu poznatu pod imenom First Edition. Beri je dodala da je kompanija krenula da prima narudžbe svega sat vremena nakon premijere, i svega dvanaest minuta kasnije celokupna ponuda First Editiona je pronašla kupce.

Doduše nije želela da nam kaže o koliko vozila je konkretno reč, ali mediji nagađaju da je reč o možda par hiljada jedinica. Do tih informacija su stigli na osnovu ranijih brojeva vozila koje je General Motors nazivao „First Edition“.

Ova verzija nikako neće biti jeftina i koštaće čak 106.695 američkih dolara, a glavni razlog za to leži u podatku da je kompletno napucan opremom. Za one kojima je to previše, Chevrolet planira da ponudi još dve konfiguracije, i to WT (skraćenica za Work Truck) i RST.

Kao što im i samo ime kaže, ova prva je namenjena isključivo kupcima koji koriste svoja vozila za obavljanje delatnosti, dok je RST s nešto više sportskog duha. Početna cena za RST je 39.900 „zelembaća“ dok će WT biti nešto jeftiniji.

Pomalo je ironičan podatak da će First Edition zapravo stići poslednji na tržište. Chevrolet je potvrdio da prvo možemo očekivati WT krajem naredne godine, zatim RST, a First Edition tek na leto 2024. godine. Ovo nije neobično samo zbog izvrnute hronologije ponude u odnosnu na nomenklaturu marke, već i zbog toga što je ustaljena praksa u automobilskoj industiji da inicijalna ponuda vrelog noviteta bude ona na kojoj proizvođač najviše zarađuje (najskuplja), jer kako narod kaže „gvožđe se kuje dok je vruće“.

Silverado EV će inače biti ponuđen u verzijama sa 510 i 664 konjskih snaga, a maksimalna autonomija je 640 kilometara. Iako je prodao svega 26 električnih vozila tokom poslednjeg tromesečja 2021. godine, General Motors želi da prestigne Teslu i postane najveći proizvođač četvorotočkaša na struju do 2025. godine, a Silverado EV bi trebalo da u celom tom planu odigra veliku ulogu.

AutoRepublika

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments