1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda predstavila CX-30 EV
Mazda predstavila CX-30 EV
0

Mazda predstavila CX-30 EV

190
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka prikazala je električni model namenjen specijalno za kinesko tržište. 

Salon automobila u Šangaju je prva manifestacija takvog tipa koja se održava otkako je počela nesrećna pandemija korona virusa. Samim tim pristiže i daleko veći broj vesti, mada su mnoge od njih vezane isključivo za potencijalne kupce u Kini. Ono što smo videli juče i danas ukazuje na to da je ova zemlja i dalje vodeća sila u elektrifikaciji i njen centar na globalnom nivou.

Mazda je ostala tajnovita povodom mnogo bitnih podataka u vezi sa novitetom. Saopšteno je da CX-30 EV baziran na standardnom SUS modelu. Konvencionalni CX-30 već je prošao „kroz ruke“ našeg Perice Rajkovića, a šta o tom SUV modelu misli naš monsieur Perica možete pročitati OVDE. 

Proizvođač iz Japana istakao je da je platforma ipak drugačija, te je pozajmljena arhitektura od MX-30. Kako Mazda nije saopštila bukvalno ništa od važnijih informacija u vezi sa pogonskim sklopom, ostaje verovanje da će on biti takođe pozajmljen od pomenutog električnog krosovera.

Mazda MX-30 koristi jedan elektromotor koji nudi 145 ks i 271 Nm i energiju crpi iz baterije od 35,5 kWh. Prema WLTP protokolu domet iznosi skromnih 200 km.

Japanci su izvršili i određene vizuelne izmene kako bi dodatno distancirali CX-30 EV u odnosu na izvorni model. Tako je električno izdanje za Kineze upadljivo više, a tu su i neki detalji poput drugačijeg odbojnika, potom šine na krovu, uvećani lukovi iznad točkova…

Navedeni CX-30 EV biće zapravo biti električni model Mazde u Kini i proizvodiće se u pogonu koji je deo zajedničkog poduhvata te japanske marke i lokalnog Changana. Prodaja noviteta počeće u Kini u drugoj polovini tekuće godine.

AutoRepublika 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments