1. Home
  2. Vesti
  3. Hongqi kreće s ponudom u zemljama bivšeg SSSR-a
Hongqi kreće s ponudom u zemljama bivšeg SSSR-a
1

Hongqi kreće s ponudom u zemljama bivšeg SSSR-a

650
1
Podelite sa prijateljima:

Pitanje je da li bi ovdašnji prosečno zainteresovani ljubitelji automobilske industrije i znali za brojne modele koje je izrodila kineska automobilska industrija, pa i za marku Hongqi, da nije bilo naše redakcije. Ovo kažemo imajući u vidu činjenicu da smo donosili veliki broj izveštaja o automobilskim premijerama i postignućima iz najmnogoljudnije zemlje na svetu, i isto tako iz razloga spoznaje o skoro nultom interesovanju ostalih medija. Sada donosimo vest da se upravo Hongqi sprema za napad na tržište nekih zemlja bivšeg Sovjetskog Saveza.

Dakle, marka koja u prevodu znači Crvena zastava i koja se čita otprilike kao „Khuntsi“ pakuje kofere za prekogranični izlet, a prva destinacija u delu sveta blikom nama, će joj biti Ukrajina.

Brend koji je u početku sklapao vozila namenjena političkoj eliti domovine, nedavno je proširio paletu i modelima za obične smrtnike, a za sledeću godinu planira da na pomenutoj teritoriji ponudi skupoceni električni krosover Hongqi E-HS9 s naslovne fotografije. Tekstovi koje smo pisali o njemu su uvek imali „dobru prođu“ na portalu, pa verujemo da će vas zanimati podatak koji otkriva da je ideja Kineza da ga ponude po početnoj ceni od oko 96 hiljada evra.

Pre nego što odskočite u stranu da vam kažemo da ova baterijska zver iz dva elektromotora izvlači zavidnih 436 konjskih snaga i da, zavisno od izabranog baterijskog paketa, omogućava domet s jednom dopunom od 460 do 650 kilometara.

Preporučujemo da pročitate ranije objave o monstruoznom SUV-u o kom i sada pišemo, ali možemo još brzinski da dodamo da ga je „nacrtao“ Žil Tejlor, koji je istovremeno i onaj koji je bio odgovoran za stil vozila marke Rolls-Royce. Njemu bi trebalo pripisati i zasluge za sedan-perjanicu H9, koji će takođe biti ponuđen imućnim Ukrajincima za sumu od oko 61.700 evra.

Nekog će možda zanimati i da je kineski analog Mercedesovoj S Klasi, a koji vidite na fotografiji iznad, dolazi samo s dvolitarskim ili trolitarskim motorima, za šta se treba zahvaliti fiskalnim vlastima Kine koje su ogromnim nametima oglobile kupce vozila sa motorima većih zapremina.

Od relativilno pristupačnih modela, u planu za izvoz je krosover HS5 dužine 4,8 metara. Takav SUV, koji vidite na fotografiji iznad, se nudi s dvolitarskim motorima i integralnim pogonom, uz startnu cenu od 42 hiljade evra. Imajući u vidu aktuelne trendove, ovo se može smatrati pošteno odmerenom naknadom za ono što vidimo na slikama.

Istovremeno, ruski mediji pišu da su predstavnici marke Hongqi razmileli i po Kazahstanu, Uzbekistanu i naravno Ruskoj Federaciji u želji da pronađu adekvatnog distributera. Kada će se to zaista i dogoditi, ostaje da se vidi, ali je izvesno da nećemo dugo čekati.

AutoRepublika

(650)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda bolje od novih BMW-a!