1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Stellantisa: Troškovi elektrifikacije su neodrživi!
Šef Stellantisa: Troškovi elektrifikacije su neodrživi!
7

Šef Stellantisa: Troškovi elektrifikacije su neodrživi!

955
7
Podelite sa prijateljima:

Karlos Tavareš, prvi čovek Stellantisa, kazao je u izjavi za Reuters da je ovakav tempo elektrifikacije nemoguće ispratiti bez ozbiljnih posledica.

Kao glavne konsekvence za automobilsku industriju Tavareš je istakao dve stvari – otkaze radnicima i pad kvaliteta vozila. “Ono što je nametnutno automobilskim proizvođačima sa elektrifikacijom jeste rast troškova u visini od 50% naspram konvencionalnog vozila”, rekao je šef Stellantisa.

“Nemoguće je taj trošak prebaciti na potrošače, jer niko iz srednje klase neće moći to da plati. Zato će brendovi morati da podignu cene i prodaju manje automobila ili da prihvate manju zaradu na svakom isporučenom četvorotočkašu”, kazao je Tavareš.

On je dodao da će ovakav razvoj situacije značajno ugroziti radna mesta, pogotovo ona koja su locirana u Evropi. Uz to, tu je i problem kvaliteta vozila…

“Dodatno prisilno ubrzavanje elektrifikacije imaće kontraefekat. To će dovesti do problema sa kvalitetom, ali i do drugih nedostataka”, naveo je Karlos Tavareš. Izvršni direktor Stellantisa upozorio je da će čitav sektor uskoro dostići svoj limit.

“U ovakvim uslovima, moraćemo da u narednih pet godina povećamo godišnju produktivnost za deset posto. Standard za našu industriju je nekih 2-3%, sigurno je da neće moći svi da se prilagode”, kaže pragmatični Tavareš. Portugalski menadžer je na kraju zaključio da eksterni pritisci u Evropi dovode automobilsku industriju do krajnjih granica.

AutoRepublika 

(955)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vreme zla

Zvezdan Božinović

Nije vreme zla, nego su proizvođači p… Hajde da vidimo koliki je gubitak na kraju ove godine, i isto to prethodnih godina od kada su krenuli u elektrifikaciju… Nema, bato, rekordne dobiti prave i Stellantis i Daimler i BMW i VW i redom svi… Samo znaju da kukaju i da prevaljuju svoju inertnost na kupce i na državne budžete. Kao što rekoh, p… žive

moron

„Dok beba ne zaplače, ni majka ga ne podoji.“

Tako da znaju oni zašto „kukuleču“ …

Bungi

‘ajde.? Po njemu Tesla i BYD kao električne auto robne marke ne bi trebale nikad zaživjeti, jer je „jako teško“.??? Tipično „opravdanje“ nespobnih-„Ne mogu, teško je!“.

branilo
igi

da prihvate manju zaradu na svakom isporučenom četvorotočkašu – eto rešenja!

Iznogud Časni

jebo te dildo. Odustani od njega i pobij politicare, samozapaljuj ih kao sto VW radi i eto rjesenja by Mosa Pucko :D:D:D