1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda3 – „Ženski svetski automobil 2019. godine“
Mazda3 – „Ženski svetski automobil 2019. godine“
7

Mazda3 – „Ženski svetski automobil 2019. godine“

499
7
Podelite sa prijateljima:

Ima nešto u tom Mazdinom dizajnu…

Koji je vaš glavni kriterijum kada kupujete automobil? Po nekim istraživanjima, kod nas glavnu reč vodi imidž, pa onda ekonomičnost, praktičnost, upotrebljivost, i naravno cena. Ipak, čini se da dame imaju nešto drugačiji pristup.

Upravo to kažu i organizatori dodele priznanja za „Ženski automobil godine u svetu“. Žiri se sastoji od članova koji su svi ženskog roda, a dolaze iz 30 različitih zemalja.

Pobednica je Mazda3, koja je ujedno osvojila i naslov za „Ženski porodični automobil godine u svetu“. Hipoteza japanske marke je da je „trojka“ osvojila srca sudija uglavnom zbog „sazrelog Kodo dizajnerskog jezika“, koji kombinuje jednostavne linije sa smelom pojavom i naglašenijom ukupnom strukturom karoserije.  Možda je svemu doprineo prirodniji osećaj pri ubrzanju, skretanju i kočenju? Ko zna.

Mazda je nedavno predstavila i TCR trkačku verziju, koja je još primamljvija, sa turbo četvorocilindrašem sa 355 ks i 490 Nm. Šestostepeni sekvencijalni menjač je zadužen za slanje pogonske sile na točkove, doprinoseći ujedno maksimalnoj brzini od 241 km/h. Trkač će učestvovati u IMSA Michelin Pilot Challengeu 2020., a svoj takmičarski debi će imati na četvoročasovnom Endurance Challengeu, koji je deo Rolex 24 Daytona vikenda, 26. januara.

AutoRepublika

(499)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Iiiiiiiii… najpi.kastiji auto godine je Maaaaazda triiiiii :)))))

moron

„Ženski porodični automobil godine u svetu“. Sa fokusom na reč „porodični“.
Pitam se, tih 30 članica žirija, da li one imaju porodicu, a ako imaju, da li su vozile svoje članove porodice pre glasanja sa mazdom 3 i sa njima razgovarali o ponudi prostora zadnje klupe. Neverovatno je da HB sa najvećim Wb u klasi ( ako se ne varam, 2.725 mm, a što je više nego VW passat B7 ), može da ima tako teskoban prostor pozadi.

s mile

fantastična scena, skoro sam ponovio gledanje filma, a ovo sam zapamtio

https://youtu.be/6Y9BukEBI9c

glavni deo, na kraju….

moron

Ceo taj film je meni fantazija. Po raznim osnovima.

Peki

Izgleda da je nisu vozile kada su glasale…. Po meni je pre „muski“ auto, pre svega zbog slabe asistencije upravljaca, relativno tvrdog ogibljenja i lose vidljivosti unazad. Uz to je „trojka“ je niska, komplikovano za uci/izaci, dok joj „nos“ zakaci svaki malo visi trotoar. Sve to bi trebala da ispravi Mazda CX-30 sa kojom se druzim od sutra….

Lazar

Peki, u Americi , koliko sam ja primetio za skoro 2 godine , je zaista najviše voze devojke …

Bungi

Ova Mazda 3 izgleda super, elegantna, naoštrena, sportska mašina sjajnih proporcija kao nekada Alfa, pravi muški auto.Ženski možda izgleda nekom liku sa dioptrijom +20.Vidim da mnogi muškarci dijele moje mišljenje vozeći Mazde 6 uglavnom prve generacije, u sedan, hečbek i karavan varijanti.