1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Arctic Trucks dohvatio Toyotu Land Cruiser 300
Arctic Trucks dohvatio Toyotu Land Cruiser 300

Arctic Trucks dohvatio Toyotu Land Cruiser 300

1.40K
1
Podelite sa prijateljima:

Pred nama je rezultat zanimljive transformacije Toyotinog terenca s oznakom Land Cruiser 300, kom je najniža tačka udaljena od tla, izmeštena sa serijskih 230 na 270 milimetara. Za izgled legendarnog, modifikovanog Japanca je zaslužna tjuning kuća Arctic Trucks.

Upravo to je i firma koja je predstavila sopstvenu kreaciju čiji je temelj poznat kao Toyota Land Cruiser 300, s tim da je tjunirani novitet dobio i sufiks AT35.

 

Prve komplete setova koji su neophodni za konverziju popularnog terenca u ekstremniju verziju podesniju za eksploataciju u još težim podnebljima, dobiće kupci s prebivalištem (sedištem) na Srednjem istoku, ali u principu, biće ih moguće pazariti svuda gde je bren iz Islanda i predstavljen na tržištu. Lepa vest je to što će set za tjuning biti kompatibalan s Land Cruiserom iz serije 300 koji je pokretan bilo kojim motorom, nakon interevencije, terenac će biti s višim klirensom, širim tragom točkova, a dobiće i instalirano vitlo (vinč).

Set AT35 za Toyotu Land Cruiser 300 uključuje prednje i zadnje amortizere kao i distancere za opruge. Tu su i ojačane komponente za pričvršćivanje amortizera kao i naplaci od 17 inča, na koje kada se montiraju predviđene gume, ceo točak bude prečnika od 35 inča.

Arctic Trucks će takođe izmeniti i geometriju branika, proširiti trag točkova, ugraditi karoserijske dodatke koji će lukove iznad točkova učiniti masivnijim. Brzinomer je takođe ponovo podešen, kao rezultat tjuninga. SUV će nastaviti da se oslanja na sistem prenosa snage iz serijske verzije, a koji podrazumeva tri diferencijala i motor, bilo on benzinski ili dizel V6.

Dodatno, biće omogućeno da se u nekom kasnijem trenutku na vozilo montira i takozvani snorkel koji omogućava da motor diše i kada je donji deo vozila potopljen u vodi. Pride, trebalo bi dodati i da je vitlo u stanju da povuče terete težine do 5,6 tona.

Još u uvodu rekosmo da će klirens ovako prepravljenog Land Cruisera 300, „skočiti“ s nekih 22 ili 23 centimetra na 26 ili 17 santima, a onda je red i da kažemo da trag tjuniranog terenca postaje širi za 320 milimetara, do nivoa od 1.840 milimetara. Pride, i širina vozila raste sa serijskih 1.980 mm na tjuniranih 2.140 mm.

Ulazni ugao raste sa „civilnih“ 32 stepena na 37 stepeni nakon konverzije, dok izlazni ugao biva 30 stepeni, umesto tipska 24 stepena.

Za sada nemamo podatke od Arctic Trucksa o tome koliko bi opisani set za modifikaciju popularne Toyote mogao da košta.

AutoRepublika

(1403)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Sve me ovo podseti na Top Gear i emisiju u polarnim uslovima. I tad je izbor pao na Toyotu.

Valjalo bi ponovo odgledati te emisije.. Jeremy and May…