1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia je za osam meseci primila čak 40.000 narudžbina za električni model Spring
Dacia je za osam meseci primila čak 40.000 narudžbina za električni model Spring
7

Dacia je za osam meseci primila čak 40.000 narudžbina za električni model Spring

1.99K
7
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka je prezadovoljna početkom karijere svog prvog EV modela. 

Ukoliko proizvođači žele demokratizovati i popularizovati električna vozila, onda ih moraju učiniti daleko jeftinijim nego što je to slučaj sa većinom baterijskih automobila koji se danas nude na evropskom tržištu.

Odličan primer je Dacia Spring, niskobudžetni EV krosover koji se uz subvencije u pojedinim zemljama EU može kupiti i za samo desetak hiljada evra. Ovakav pristup rumunske marke daje vrhunske rezultate.

Brend sa druge strane Karpata danas je saopštio da je u prethodnih osam meseci primio čak 40.000 porudžbina za Spring, od čega je 15.000 jedinica već isporučeno u Evropi. Dacia ističe i da na mesečnom nivou imaju oko 5.000 novih narudžbina za ovog urbanog mališana.

Spring je tako u septembru uspeo da se probije među deset najprodavanijih EV modela na Starom kontinentu sa 4.166 registracija. U Daciji navode da je ovaj model postao vrlo bitan za brend, ne samo zbog elektrifikacije i smanjivanja flotne emisije štetnih gasova, već zbog činjenice da privlači nove kupce.

Prema podacima rumunskog proizvođača, čak osam od deset novih vlasnika Springa do sada nije posedovalo nijedan automobil sa značkom Dacije! Nema sumnje da su pred Springom lepe godine, jer u ovom trenutku osim nekoliko kineskih automobila, nema konkurencije na polju niskobudžetnih EV modela.

Ovaj električni krosover već je bio na skeneru AutoRepublike, a utiske Perice Rajkovića o Springu možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(1987)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

Vrhunska kombinacija za grad.
100km za 1EUR, 4 vrata, automatik, dobaci i prebaci 100kmh, parkira se svuda, a domet preko 200km.
U Italiji kosta 10.000eur, sa subvencijom.
Sta ces vise?

Pomponije

Slažem se, ovo je pravi i jedini ispravan put elektrifikacije.

igi

Ja bih i nešto od čuvenog obrtnog momenta e-motora, neko bolje ubrzanje od 19 sekundi do stotke. I da sačekamo cenu kod nas.

moron

Da ima ubrzanje barem 15,6 s, kao nova Toyota Aygo X … 😊

BB

Znači i jare i pare?

moron

„parkira se svuda“

Šta to tačno znači ?

Mihailo

Samo što to nema veze sa karpatima,rumunijom i dačijom…komplet se proizvodi u Kini i tamo nosi reno oznaku. Kod nas 10 000e !!? Odmah bi ga kupio i produžni kabal sa 10 sprata .