1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen restilizovan krosover Hyundai Creta
Predstavljen restilizovan krosover Hyundai Creta
0

Predstavljen restilizovan krosover Hyundai Creta

408
0
Podelite sa prijateljima:

Iako se Creta druge generacije i dalje od strane mnogih ljubitelja automobila smatra taze novitetom, u današnje doba je to malo problematično tumačenje, jer krosover koji je debitovao još 2019. godine i nije više tako nov i savremen, kao što je to nekada bio slučaj s vozilom koje je na tržištu provelo osetno manje od tri godine, ali ne može se reći ni da je po prirodi stvari, zreo za zatezanje bora. Podsetićemo da se navedena premijera odnosni na debi Crete obučene u odelo krosovera namenjenog kineskom tržištu, onom s oznakom Hyundai ix25 . 

Opet, za proizvođače koji tek grade ime, što se odnosi i na Hyundai, žustriji tempo modernizacije modela iz game nije neuobičajen, pa čak ni kada je taj ritam zamene, inoviranja vozila značajno brži od proseka u industriji. Tako je i ovo jedan od primera gde je Creta ažurirana nakon samo dve godine provedene u eksploataciji. Creta je sada dobila novu grimasu lica.

Restilizovani azijski krosover je predstavljen u dalekoj Indoneziji. Hyundai je upravo završio s gradnjom fabrike u toj državi i prema planu, Creta će postati prvi model koji će se popeti na proizvodne trake ovih pogona, i to od samog starta, s novom njuškom.

Očigledno je da je sinhronizovan datum početka proizvodnje osveženog SUV-a s početkom rada korejske kompanije na tlu Indonezije.

Hyundai Creta se proizvodi i u Indiji i u Brazilu, a što se tiče evropskog kontinenta, u prodaji je u Rusiji. U odnosu na tu verziju, izmenjen je samo anfas vozila i on je sada sveden na stil starijeg brata s oznakom Hyundai Tucson. Prednje svetlosne grupacije su spuštene nešto niže, dok su dnevna svetla ugrađena u sekcije po bokovima, odnosno s kraja ogromne maske hladnjaka. Pride, ta svetla su i skrivena, ne mogu biti zapažena onda kada nisu u funkciji.

Dužina novajlije je nabubrela za 15 milimetara pa doseže kotu od 4.315 mm. Jedina promena na zadnjem delu vozila se odnosi na donju podlogu branika koja je spuštena nešto niže. Dodatno treba naglasiti da točkovi mogu uključivati samo 17-inčne felne.

Što se tiče putničke kabine, važno je reći da indonežanska verzija Crete poseduje potpuno digitalizovani instrumentacioni klaster s ekranom koji po dijagonali meri 10,25 inča, onakav kakak je do sada bio nuđen samo u indijskom izdanju s produženim međuosovinskim rastojanjem i tri reda za sedenje.

Ali, ugrađeni multimedijalni sistem za lokalno proizvedena vozila će biti samo onaj rudimentarni, propraćen monitorom od osam inča po dijagonali. Informacije o eventualnoj ponudi trećeg reda za sedenje nisu obelodanjene, ali nije isključeno da se takva mogućnost izrodi u budućem vremenu.

Osveženu Cretu će Indonežani moći da pazare samo s jednim pogonskim blokom koji je dostupan. To je atmosferska jedinica iz porodice agregata Smartstream. Razvija 115 konjskih snaga iz zapremine od 1,5 litara. Zato će kupci moći da biraju menjačku kutiju. U ponudi su šestostepni ručni menjač ili varijator komercijalne oznake IVT.

Pogonski točkovi mogu biti samo oni napred, naprosto jer stanovnici jugoistočne Azije ni najmanje ne cene integralni pogon. Ipak, dostupna su dva režima vožnje koja bi trebalo da donesu neki elementarni nivo snalaženja na negostoljubivim terenima. Nose imena „mud“ (blato) i „sand“ (pesak).

Prodaja revidirane Crete će u Indoneziji započeti uskoro, a saopštene su i cene. Krećemo od 19,5 hiljada američkih dolara, pa naviše.

Na kraju je preostalo i pitanje u vezi modernizacije modela Creta namenjenog i ostalim tržištima, pa da kažemo i na tu temu koju reč. Na primer, Indijci će osveženu Cretu dobiti sredinom naredne godine jer se tamo model druge generacije pojavio tek početkom 2020. godine. Nema informacija o ponudi modernizovane Crete Rusima.

AutoRepublika

(408)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments