1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac ostaje bez 315 izložbeno-prodajnih salona
Cadillac ostaje bez 315 izložbeno-prodajnih salona
0

Cadillac ostaje bez 315 izložbeno-prodajnih salona

175
0
Podelite sa prijateljima:

Od kada je Cadillac predstavio električni krosover Lyriq protekle godine, najavio je da vidi svoju budućnost isključivo u vozilima na struju. Takva vest sigurno nije iznenađujuća i većina konkurencije je odavno napravila iste planove, ali u slučaju Cadillaca je dodat jedan drugi, novi uslov. Naime, premijum divizija General Motorsa je zahtevala od svojih izložbeno-prodajnih salona da ulože najmanje 200 hiljada američkih dolara u renoviranje svojih lokacija, a svima onima koji tako nešto odbiju, objavljeno je da će saradnja biti okončana.

Za navedenu sumu se od salona očekivalo da ugrade brze punjače i da zaposle novo osoblje koje će biti u stanju da prodaje i popravljaja električne četvorotočkaše.


Kada je ova vest procurela u javnost krajem prošle godine, Cadillac je brojao 875 salona, od čega su neki zajednički sarađivali sa drugim premijum divizijama najvećeg američkog proizvođača kao što su Buick i GMC. Ali je u međuvremenu, čak 315 njih odbilo ultimatum, pa će biti zatvoreni u bliskoj budućnosti. Neki izvori kažu da Cadillacu ova vest i nije toliko teško pala pošto je i tako želeo da se reši nekih salona na domaćem tlu. Tome u prilog ide i prodaja koja je prošle godine u Kini iznosila 230.527 jedinica dok je samo 129.495 Amerikanca odlučilo da potroši novac na nekadašnji ponos automobilske industrije.

Ovo inače nije prvi put da General Motors pokušava da smanji broj salona. Pre pet godina je ponudio nagradu za napuštanje kompanije od 180 hiljada dolara, i to za približno 400 Cadillacovih salona, uglavnom onih koji su poslovali bez Buicka i GMC-a, u želji da smanji gubitke firme pošto oni nisu uspevali da samostalno prežive. Nije nam poznato koliko njih je prihvatilo nagodbu, ali očigledno ih nije bilo dovoljno pošto je ovaj put postavljen ultimatum koji mnogi jednostavno finansijski nisu mogli da isprate.

Pošto su naravno svi saloni pod ugovorima, General Motors će morati da isplati svakome od njih određenu sumu novca da bi zatvorili vrata. Još uvek nije potvrđeno o kojoj je sumi reč, ali neki izvori kažu da se radi o identičnoj brojci koju je Cadillac tražio da investiraju, to jest 200 hiljada dolara. Čak ni tada svote neće biti isplaćene odjednom, pošto firma planira da proizvodi modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva sve do 2030. godine.


A do tada, odnosno za sada je jedini električni Cadillac u ponudi spomenuti Lyriq sa cenom od 59.990 dolara. Uskoro ćemo videti i ostale krosovere i terence na struju, pa tako uživajte u specijalnim modelima s oznakom V dok još možete, jer ih neće biti još dugo. Cadillac će ipak sa velikom slavom zatvoriti jedno veliko poglavnje pošto, izdanja V modela CT4 i CT5 već postoje, a uskoro ćemo videti i Escalade s tim čarobnim slovom u imenu.

AutoRepublika

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments