1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi, doduše kostimirani Ford Bronco Raptor
Ovo je novi, doduše kostimirani Ford Bronco Raptor
0

Ovo je novi, doduše kostimirani Ford Bronco Raptor

122
0
Podelite sa prijateljima:

Priča o Fordovom terencu Bronco je jedna od onih za čiji scenario se može reći da deluje kao da su ga pisali holivudski radnici filmske industrije. Originalno je najavljen još pre tri godine, i posle raznih problema sa kvalitetom i dobavljačima, konačno je počeo da stiže u izložbeno-prodajne salone tokom proteklog meseca. Ali, kako Ford već ima preko 300 hiljada narudžbina, ne očekujte da ćete pronaći ijedan od njih u slobodnoj prodaji, već će narednih godina biti isporučivane uglavnom jedinice koje su znatno ranije rezervisane.

Ako neki od njih i ispliva u oglasima i aukcijama, očekujte platiti i po nekoliko puta veću brojku od one koju je Ford originalno naumio, ukoliko istrajete u nameri da ga momentalno posedujete.


Zašto vam pričamo sve ovo? Pa iz razloga što je jasno da drugi najveći američki proizvođač još uvek nije uspeo ni da ispuni one zahteve iz 2018. godine, ali već uveliko radi na specijalnim izdanjima, pa čak i na nasledniku. Prvi specijalni model ćemo videti 2023. godine i nosiće značku Raptor.

O njemu smo već nekoliko puta pisali, ali ovaj put su kolege sa sajta „TheBroncoNation“ objavile seriju fotografija koje nam otkrivaju govoto sve detalje u vezi terenca i najavljuju šta možemo da očekujemo. Nije nam poznato gde su fotografije uslikane, ali znamo da na njima vidimo da će Raptor i ovaj put pratiti sve one modifikacije koje smo videli na specijalnim izdanjima kao što su Ranger i F-150.


Već na prvi pogled je jasno da je reč o ekstremnom izdanju. Ranije je spomenuto da će pneumatici biti čak 37-inčni, kada je reč o spoljnim merama, ali se još uvek nagađa da li će ovaj Bronco biti namenjen sporijem savladavanju terena ili pak jurnjavama kroz pustinju kao što je slučaj sa spomenutim pikapom F-150. Dizajnerske izmene će biti minimalne, sa proširenim krilima, novom maskom hladnjaka i boljom zaštitom ispod vozila.

Ford se očigledno mnogo više koncentrisato na mehanička unapređenja, to jest na modifikacije sistema ogibljenja i tu ćemo sigurno videti veće izmene.


S druge strane, Ford je jako nem po pitanju motora. Ranije je najavljeno da fabrički Bronco neće imati motore veče od onih sa šest cilindara, a trenutno najmoćniji je 2,7-litarski turbobenzinac sa 330 „konja“ i maksimalnih 532 Nm obrtnog momenta.

Neki mediji smatraju da ćemo videti moćniji 3,5-litarski turbobenzinac koji je trenutno dostupan u verzijama sa 395 i 450 „grla“ u kamionetu F-150, ali takva vest još uvek nije potvrđena. Jedno jeste jasno, a to je da će menjač sigurno biti desetostepeni automatski.


Bilo kako bilo, zvanična prezentacija bi trebalo da usledi naredne godine, a nema sumnje da će TheBroncoNation u međuvremenu doći do mnogih novih detalja koje ćemo svakako preneti.

AutoRepublika

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments