1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Najezda klasičnih Toyotinih pikap kamioneta u oglasima sa visokim cenama
Najezda klasičnih Toyotinih pikap kamioneta u oglasima sa visokim cenama

Najezda klasičnih Toyotinih pikap kamioneta u oglasima sa visokim cenama

903
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko pratite oglase klasičnih, pa i onih mlađih četvorotočkaša a koji se tiču dešavanja na američkom tržištu ovih dana, onda sigurno možete da uočite trend koji razotkriva da su Toyotini kamioneti izuzetno cenjeni i skupi. Primera radi, jedan od njih iz 1985. godine je prodat za čak 58 hiljada dolara, samo zato što ga je vlasnik osvežio da izgleda kao model iz filma „Povratak u budućnost“.

Da je reč o nekom dobro očuvanom primerku možda bi ova vest i imala smisla, ali ovaj konkretan model je prešao oko 220 hiljada kilometara. Onaj drugi iz 1990. godine, sa manje od deset hiljada kilometara na satu, je promenio vlaništvo za 30 hiljada „zelembaća“, iako je reč o baznom modelu s pogonom samo na zadnje točkove.


Na sajtu za preprodaju eBay se nedavno pojavio Toyotin kamionet za koji verujemo da će verovatno oboriti sve navedene brojke. Model pod veoma prostim imenom Pickup je zapravio bio globalni Hilux koji se pod drugačijom značkom prodavao „preko bare“ sve do 1997. godine.

Ovaj konkretni primerak iz 1993. godine je specifičan po tome što je do sada prešao svega 84 milje ili 134 km. U oglasu se navodi da ga je vlasnik kupio novog u gradu Gorham unutar savezne države Amerike koja se zove Novi Hempšir, zatim vozio narednih 128 kilometara, a onda parkirao u hangar iz nepoznatog razloga.

Na tom mestu je ostao sve do protekle godine kada ga je vlasnik osvežio novim alkumulatorom, rezervoarom i pumpom za gorivo. Ulje i filteri su naravno zamenjeni, ali osim toga, ovaj Pickup je isti kao onog dana kada je pre 28 godina kada napustio izložbeno-prodajni salon.


Ali to ipak ne znači da je u perfektnom stanju. I pored tako kratke vožnje, vlasnik je nekako uspeo da ošteti školjku na dva mesta, to jest udubi metal verovatno tokom prevoza robe. Pošto je ipak reč o japanskom vozilu iz devedesetih godina, limarija pokazuje određenu površinsku koroziju, mada se napominje da ona nije probila metal još uvek, i da kupac nema razloga za brigu.

Enterijer je u besprekornom stanju i sadašnji vlasnik obećava da novog kupca neće dočekati brojka veća od 160 kilometara na satu, dok aukcija ne bude kompletirana.

Voleli bismo da možemo da kažemo da se ispod haube krije poželjniji benzinac sa šest cilindara ili pak dizel, ali ovaj Pickup pokreće 2,4-litarski atmosferski benzinac koji razvija 94 konjske snage i maksimalnih 182 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko petostepenog manuelnog menjača.

 

Dva dana pre kraja aukcije najviša ponuda iznosi 40.500 američkih dolara i nema sumnje da će konačna brojka biti daleko veća. Ko zna – možda uspe i da obori rekord onog „klona“ iz „Povratka u budućnost“ pošto svakako više pruža za svoju cenu.

AutoRepublika

(903)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments