1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Manhart ER800 je Mercedes E klase na steroidima! (GALERIJA)
Manhart ER800 je Mercedes E klase na steroidima! (GALERIJA)
0

Manhart ER800 je Mercedes E klase na steroidima! (GALERIJA)

311
0
Podelite sa prijateljima:

Tjuning kuća Manhart je stvorila još jednog automobilskog monstruma! 

Ovaj put Manhart je rešio da unapredi ionako potentni Mercedes-AMG E63 S koji u svom fabričkom izdanju raspolaže sa 612 ks i 850 Nm. No, tjuneri su odradili svoju magiju, pa je 4,0-litarski twin-turbo V8 motor dobio drugačije turbine, zatim remapiranje, ali je tu i novi interkuler i još nekoliko izmena, što je sve dovelo do drastičnog uvećanja snage.

Tako Manhart ER800 dostavlja mamutskih 809 ks i čak 1.070 Nm! Nije saopšteno kakav je napredak ostvaren po pitanju performansi, ali ovolika razlika u konjaži moraće da se oseti i na tom polju. Toliku moć treba obuzdati te su u Manhartu postavili karbon-keramičke kočnice sa diskovima prečnika 405 mm na prednjim točkovima.

Pored toga, ovaj nabildovani Mercedes E klase je ujedno niži od fabričke varijante za 20 mm. Manhart je primenio svoje volšebne veštine i na dizajnerskom planu. Tako je napred nova, autentična rešetka, a vidimo i niz zlatnih elemenata u eksterijeru vozila, što je postala odlika ovog tjunera. Točkovi su od 21 cola, napred su gume 255/30 ZR21, a pozadi 295/25 ZR21.

Potvrđeno je da će biti proizvedeno svega pet ovakvih primeraka, no Manhart zasebno nudi sve komponente ugrađene na ovaj automobil. Cene su, pa visoke… Ukoliko neko poželi pomenuta unapređenja agregata, moraće da izdvoji 18.000 evra, dok je karbonske usisnike potrebno platiti još 4.630 evra.

Za kompletan izduvni sistem Manhart traži više od 12.000 evra, a jedna od najjeftinijih stavki jesu patosnice sa natpisom ove kompanije. To bi potencijalnog kupca koštalo 178 evra…

AutoRepublika 

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments