1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen sprema još jedan SUV i limuzinu za Indiju i Brazil
Citroen sprema još jedan SUV i limuzinu za Indiju i Brazil
0

Citroen sprema još jedan SUV i limuzinu za Indiju i Brazil

145
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka namerava da uspostavi daleko veće prisustvo u ove dve zemlje. 

Nedavno smo videli novi C3, koji će biti namenjen pre svega kupcima u Brazilu i Indiji, dok će evropski potrošači dobiti potpuno novu generaciju hečbeka iz B segmenta, koja će ujedno biti i potpuno drugačiji automobil od ovog predviđenog za azijsku i južnoameričku publiku.

No, sve je to samo početak ataka Citroena na ova dva tržišta. Kolege iz Francuske javljaju da postoji šansa da Citroen uskoro plasira i jedan krosover iz A segmenta, za indijsko tržište, jer tamo postoji ozbiljna potražnja za takvim vozilima. Očito da je to prepoznao i Hyundai sa nedavnom premijerom Caspera, koji takođe na nišanu ima i Indiju.

S druge strane, iz Italije stižu nešto drugačije vesti – da „dvostruki ševron“ planira da stvori dva modela za Indiju i Brazil. To su kompaktni SUV i tradicionalna berlina! O ovom sedanu gotovo da nema nikakvih informacija, ni u koji segment bi ga Citroen smestio (najverovatnije D, po ugleda na trenutni C5 X), niti bilo šta od tehničkih specifikacija.

Kod SUV-a je drugačija priča. Očekuje se da Citroenov četvorotočkaš upotrebi CMP platformu, što je taktika kojoj je ova marka već pribegla sa stvaranjem nove generacije modela C4. Novi SUV za indijske i brazilske potrošače trebalo bi da ima dužinu oko 440 cm, s tim da bi se značajno ugledao na evropski C4.

I ovdašnji model ozbiljno koketira sa SUV segmentom, ali ne bi trebalo očekivati toliko radikalan dizajn za pomenuta tržišta. Osim toga, verovatno bi izostao i kupeoliki izgled, odnosno ne bi bilo „padajućeg“ krova. Ovaj novitet tako bi nastupio kao naslednik za C5 Aircross u Indiji, dok za tim u Brazilu ne bi ni bilo potrebe, jer C5 Aircross tamo nije ni prisutan.

Kada bi se ovi automobili mogli pojaviti je za sada obavijeno velom misterije, no ukoliko će ih Citroen zaista i plasirati, onda bi to moglo da se dogodi u naredne 2-3 godine.

AutoRepublika 

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments