1. Home
  2. Vesti
  3. Rezime intervjua Olivera Blumea iz Porschea
Rezime intervjua Olivera Blumea iz Porschea
1

Rezime intervjua Olivera Blumea iz Porschea

202
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor kompanije Porsche AG, Oliver Blume je tokom razgovora s novinarima cenjenog germanskog lista Handelsblatt između ostalog naveo i to da će baterijski Porsche Macan debitovati naredne godine.

Tako smo saznali da ćemo novi čisto električni Macan videti već sledeće godine, ali ne i puno više od toga, barem što se tiče krosovera na struju. Blume je dodao i da je proizvođač sportskih automobila postavio fleksibilnu strategiju koja predviđa uvođenje novih proizvoda u svakom segmentu u kom brend nastupa. Tako će postojeća gama biti dopunjena da poseduje verzije pogonjene SUS motorom, hibridnim ili čisto električnim pogonskim sklopom.

Nedavno je Blume govorio i o tome kakav je plan kompanije da u pogledu održivosti kultnog sportiste s oznakom 911. “Važno je to što kada razmišljamo o hibridizaciji ovog modela, nikako to ne povezujemo s idejom dopunjivog hibrida. Pre će biti da se usredsređujemo na obezbeđenje karakteristika koje su poznate u auto-moto sportu, odnosno fokusirani smo da hibridni sklop učinimo veoma dinamičnim i s odličnim parametrima obnove energije (rekuperacije),“ dodao je Blume. U vezi s tim je i napomenuo da će Porsche više pričati o dostupnosti modela 911 onda kada vozilo bude spremno za prezentaciju.

Radoznalci s druge strane stola su Blumea upitali i o donošenju eventualne odluke Porschea ne temu okončanja proizvodnje modela pogonjenih motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva, ali je on odvratio da će se o tome tek odlučivati. “Naposletku, sve ćemo prilagoditi kupcima u različitim krajevima sveta. Naš poseban zadatak je oda obezbedimo takve modifikacije na motorima s unutrašnjim sagorevanjem da oni mogu da sagorevaju veštačka, sintetička goriva koja ne uzrokuju bukvalno nikakve štetne emisije CO₂. Kako bi to postalo stvarnost, ulažemo značajne sume u razvoj takozvanih eFuels (veštačkih goriva),“ dodao je on.

Priča nije mogla da protekne ni bez pominjanja (da se našalimo: lako je imati) Covid (ali je teško imati) 19, a isto važi i za snabdevanje poluprovodnicima. Blume je tu govorio da je dvostruka kriza uzrok ogromnih izazova za Porsche, dodajući da je kompanija izuzetno opremljena. “Zdravlje naših radnika je naš vrhunski prioritet. Korona virus, baš kao i elektronske komponente, će nastaviti da nas sekiraju i tokom ove godine,“ kazao je Blume.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Elektricni Macan – „kud svi Turci, tu i mali Mujo!“ Generalnu razvojnu politiku celog VW koncerna drzi glavni bos, Herbert Dis. U sirenju svoje „elektricne“ propagande on je neverovatno agresivan i stalno je na prvim stranicama svih mogucih medija! Po mom misljenju, iza njegove agresije krije se strah od neuspeha! Iz tog razloga vrsi verbalni pritisak na politiku i na ostale proizvodjace da se donesu odluke po kojima bi svi proizvodjaci MORALI DA PROIZVODE E-AUTOMOBILE! Ovom taktikom on zeli da svoju odgovornost za moguci neuspeh e-automobila podeli sa ostalima – ne zeli da na kraju bude jedini glupan! Medjutim, u… Pročitaj više »