1. Home
  2. Vesti
  3. Jubilej Lade Veste – 600.000 proizvedenih jedinica!
Jubilej Lade Veste – 600.000 proizvedenih jedinica!
1

Jubilej Lade Veste – 600.000 proizvedenih jedinica!

597
1
Podelite sa prijateljima:

Odličan uspeh najprestižnijeg modela ruskog brenda.

Vesta niže uspehe, pre svega na domaćem tržištu, ali i u nekolicini zemalja nekadašnjeg Sovjetskog saveza. Lada je napravila odličan posao sa ovim modelom, koji će uskoro dobiti i temeljnu restilizaciju.

Konkretan, jubilarni primerak je zapravo Vesta SW Cross i ovaj automobil neće ostati u Rusiji, već je namenjen za izvoz. Vesta SW Cross, kako joj sam naziv i sugeriše, opasno koketira sa SUV segmentom i u ponudi je od 2017. godine. Kako kažu nadležni u Ladi, izuzetno su zadovoljni sa prodajom te verzije, i uopšte Grante.

Vestin 600.000-ti automobil ofarban je u plavu boju sa opcionalnim Black paketom, koji donosi kontrastni crni krov i oplate istog kolora oko spoljnih retrovizora. Što se tiče pogonskog sklopa, pod haubom je 1,6-litarski benzinski atmosferac snage 106 “konja”, uparen sa manuelnim menjačem.

Vesta pored osnovnog sedan izdanja ima vrlo razvijenu gamu koju čine sledeće verzije: Vesta Cross, Vesta SW, Vesta SW Cross, Vesta Sport i Vesta CNG. Sa restilizacijom trebalo bi da se pojavi i Vesta SW Sport.

Ove godine ovaj model beleži odličnu prodaju na matičnom tržištu. Zaključno sa avgustom je na drugoj poziciji iza sestrinske Grante, uz 74.136 registracija. No, kako je u avgustu Vesta završila na prvom mestu za taj mesec, i uzevši u obzir pad potražnje za Grantom, sasvim je moguće da će do kraja godine izbiti na čelnu poziciju.

AutoRepublika 

(597)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mada se o ukusima ne raspravlja, meni je Lada Vesta Cross SW u smislu dizajna prava „bomba“.
Prelepa. Spolja i unutra. Oprema odlična.
Šteta je što nema u ponudi i 6MT i neki savremeniji motor, ali i ovako ( u Srbiji) „košta Boga oca“ za jednu Ladu (za moj ukus o cenama). Ili je toliko „koštala“ ( ne znam da li je danas ima u ponudi u Srbiji ).