1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai će od 2035. godine u Evropi nuditi samo električne automobile
Hyundai će od 2035. godine u Evropi nuditi samo električne automobile
3

Hyundai će od 2035. godine u Evropi nuditi samo električne automobile

127
3
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka je na Salonu automobila u Minhenu potvrdila svoju posvećenost električnoj mobilnosti, naročito na Starom kontinentu. 

Hyundai je predstavio „tri stuba“ u strategiji do neutralne emisije ugljen-dioksida. Prvi stub je tzv. „čista mobilnost“, Korejci planiraju da do 2030. godine 30% od globalne prodaje otpada na vozila sa nulta emisijom (električni i vodonične automobile). Šta više, veruju da će se do 2040. godine učešće u prodaji takvih modela popeti na čak 80%.

Potvrđeno je da će u Evropi nakon 2035. godine biti dostupni samo EV i vodonični modeli. Osim toga, Hyundai će taj proces ubrzati u pojedinim zemljama gde se najavljuje još ranija zabrana za SUS četvorotočkaše (kao što je Velika Britanija, gde posle 2030. godine neće biti moguće prodavati vozila sa termičkim motorima bez hibridizacije).

Ioniq gama će imati zadatak da povede Hyundai u novu eru, doba električne mobilnosti. Ioniq 5 se već vrlo dobro pokazao na tržištu,a Ioniq 6 – električni sedan, stići će u narednih nekoliko meseci. Njima će svesrdno pomoći automobili koji koriste gorivne ćelije. Hyundai je najavio da će Nexo uskoro biti osvežen, kao i da će uskoro stići dva potpuno nova modela koja će upotrebljavati vodonik – MPV 2023. godine, a posle toga i jedan SUV.

Drugi stub Hyundaijeve strategije odnosi se na više rešenja u mobilnosti. Korejci nemaju nameru da se ograniče samo na drumski saobraćaj i intenzivno rade na razvoju letećeg automobila. Treće deo plana u vezi je sa zelenom energijom, tačnije trudom Hyundaija da učini više na dobijanju energije iz obnovljivih izvora, zatim car-to-grid mreža, ali i reciklaže i pronalaska nove namene isluženim baterijama iz EV modela.

AutoRepublika 

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Evropa = pakao za automobilske kompanije.
Ne znam da li se igde u svetu politika toliko meša u automobilsku industriju, kao u Evropi.

Dosta mi je zezanja

Ne zuri im se, iako imaju vec sad solidan domet. Sto se mene tice dok sam ziv 1.6 benzin, pa makar vozio i nove „krsine“, kad nemam za neki V6, V8 ili I6.

moron

Baš „svetla budućnost“, nema šta.