1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Minhen 2021: Audi Grandsphere u centru pažnje (GALERIJA)
Minhen 2021: Audi Grandsphere u centru pažnje (GALERIJA)
1

Minhen 2021: Audi Grandsphere u centru pažnje (GALERIJA)

371
1
Podelite sa prijateljima:

Grandiozni koncept Audija beleži ogromno interesovanje novinara na Salonu automobila u Minhenu. 

„Grandsphere je nastavak na temu konceptualnih vozila za uvid u električnu budućnost naše marke. Spremamo još uzbudljivih vozila da pokažemo da elektrifikacija donosi brojne prednosti“, rekao je šef dizajna Audija – Mark Liht. „Dizajn električnih modela daje mnogo više prostora za manevar, pre svega u kabini, te očekujte velike promene kod naših modela“, istakao je Liht.

Grandsphere zapravo predstavlja baterijski GT, iako se u nekim stranim medijima može pročitati pogrešan navod da se radi o limuzini. Ovaj izuzetno dugi četvorotočkaš (čak 5,4 m) oslanja se na futuristički izgled koji mu daje potpuno nesvakidašnju pojavu, te ne čudi ni velika zainteresovanost stručne javnosti za pomenuti automobil.

Posebno je zanimljivo to što Audi nije pribegao trendu megalomanskih displeja, kao što je slučaj sa Mercedesom i Hyperscreen opcijom. Šta više, kod modela Grandshpere gotovo da ih i nema. Audi je odabrao drugačiji pristup, te će se informacije projektovati na zadatu površinu unutar vozila.

Koncept Grandsphere ima dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu, koji ukupno isporučuju 530 kW i 960 Nm. To omogućava ovom divu da sa lakoćom stigne do “stotke”, odnosno za nešto više od 4 sekunde.

Audijevi rukovodioci su u Minhenu ponovo potvrdili da za sada ne postoje planovi da ovaj model stigne do serijske proizvodnje, već će ostati samo kao konceptualno izdanje. Više o ovom futurističkom projektu nemačke marke možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Dizajn električnih modela Audija me oduševljava, pri čemu isključujem krosovere iz ovog utiska.