1. Home
  2. Video
  3. Vlasnik JLR-a sprema skladan krosover za 8,5 hiljada evra (VIDEO)
Vlasnik JLR-a sprema skladan krosover za 8,5 hiljada evra (VIDEO)
3

Vlasnik JLR-a sprema skladan krosover za 8,5 hiljada evra (VIDEO)

1.44K
3
Podelite sa prijateljima:

Indijski koncern Tata Motors, koji na kratkoj uzdi drži britansku grupaciju Jaguar Land Rover, u kratkom video materijalu je prethodnih dana predstavio novi omaleni krosover Punch, s namerom da ga nudi, za naše poimanje cena vozila, za nestvarno skromnu sumu.

Ipak, nama ovaj subkompaktni krosover neće biti dostupan, kao što to uglavnom i nisu jeftine stvari, već će se novajlija nadmetati s rivalima na indijskom potkontinentu. Kao glavni prodajni adut je navedena cena, koja kada se prevede u naše dinare, gravitira cifri od oko „milončeta“.

Dizajn novog azijskog SUV-a pomalo podseća na konceptno izdanje modela prikazanog 2020. godine, a koji nosi naziv Tata HBX (fotografija iznad). Na primer, serijski Punch će posedovati ručke za otvaranje vrata koje će biti skrivene u okvirima prozora, onako kako je to izvedeno i kod prototipa, a takođe se isto može reći i za plutajući krov, kao i za rešenje sa suženim prednjim svetlosnim grupama.

Poznato je da će urbani krosover Punch biti utemljen na istoj platformi na kojoj je sreću pronašao i (super jeftini) hečbek Tata Altroz, s cenom od oko 7 hiljada evra. Tu arhitekturu proizvođač imenuje skraćenicom zvučnog tonaliteta: ALFA. Po prirodi je modularna i koristi se za vozila s pogonom na prednjoj osovini.

Krosover(čić) će pokretati benzinski motor koji iz 1,2 litra radne zapremine razvija 83 konjskih snaga, što odmah navodi na istinit zaključak da agregat ne može da računa na pomoć turbine. Za prenos snage do prednjih točkova je zadužena petostepena manulena menjačka kutija, a moguće je naručiti (doplatiti) i robotizovani menjač.

Nažalost, kako izgleda putnička kabina nije moguće videti sada, ali sudeći po nezvaničnim informacijama, biće dekorisana u duhu ranije pomenutog Altroza, koji je nakon objave na našem portalu, danima privlačio pažnju čitalaca. Dakle, najavljen je, iz Altroza preuzeti multimedijalni sistem, analogna komandna tabla, kao i veoma sličan obruč upravljača. Uostalom, pogledajte, podsetite se centralnog grebena Altroza.

Bez obzira na nedostaje fotografije iz enterijera, već je moguće steći predstavu i o gabaritima najavljenog vozila s povišenom pozicijom sedenja. Novitet će biti 3.840 milimetara dug, širina je na nivou od 1.822 milimetara, dok je visina na koti od 1.635 mm. Osovine deli distanca duga 2.450 milimetara.

U smislu ostalih tehničkih parametara, indijski „terenac“ se može porediti sa Chevroletom Nivom, koja se nudila dok nije zamenjena novim modelom zvanim Lada Niva Travel. Kako bilo, prezentacija novog krosovera Tata Punch će biti upriličena sledećeg meseca na Salonu automobila u Nju Delhiju (Auto Expo).

Kao što znate, Tata ne prodaje svoja vozila na Balkanu, a bilo bi tako dobro da se neko doseti i ponudi ih. Naravno, upodobljena (ekološkoj i bezbednosnoj) regulativi važećoj na teritoriji Evropske unije.

Pogledaj video klip.

AutoRepublika

(1435)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Zar ovo nije osnova za novi low cost c3?

BB

Dok Tata dođe na naše tržište, postaće Deda…

Memo SSD

Nemoj samo kao Tata NANO da bude …