1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda: Radeći na električnim automobilima stičemo znanje i za SUS vozila
Škoda: Radeći na električnim automobilima stičemo znanje i za SUS vozila
0

Škoda: Radeći na električnim automobilima stičemo znanje i za SUS vozila

361
0
Podelite sa prijateljima:

Očito je da su neke stvari univerzalne u automobilskoj industriji.

Godinama unazad čini se da su velikoserijski proizvođači mahom zanemarivali aerodinamičnost, tačnije nisu ulazili u “sitna crevca”. Sa dolaskom električnih modela, gde je domet glavni problem, prioritet je stavljen na koeficijent otpora vazduha.

Šef dizajna češkog brenda, Oliver Stefani, istakao je da Škoda znanje koje stiče u EV sferi primenjuje i na SUS vozilima. Uz navođenje zadnjeg spojlera kod osveženog Kodiaqa, Stefani tvrdi da je to rešenje stiglo na osnovu rada na Enyaqu.

“Mnogo smo se trudili da poboljšamo aerodinamične kvalitete Enyaqa. Lekcije koje smo tu naučili primenili smo i kod restilizacije Kodiaqa”, naveo je Oliver Stefani.

Nema sumnje da će Škoda i u budućnosti biti vrlo posvećena što boljoj aerodinamičnosti svojih modela. To je bio jedan od prioriteta prilikom razvoja i nove generacije Fabije.

Sveža Fabia ima najbolji rezultat u klasi od 0,28 cd kada je reč koeficijentu otpora vazduha. Škoda je nedavno potvrdila da će ovaj hečbek sa rezervoarom od 50 litara benzina biti u stanju da prevali više od 900 km sa četiri od pet ponuđenih motora.

Sa tim u vidu, evidentno je da bi EV trend mogao pomoći SUS automobilima da u pojedinim oblastima postanu još bolji.

AutoRepublika 

(361)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments