1. Home
  2. Video
  3. Hiljade automobila se suše nakon poplave u Kini (VIDEO)
Hiljade automobila se suše nakon poplave u Kini (VIDEO)
0

Hiljade automobila se suše nakon poplave u Kini (VIDEO)

3.51K
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je nama najpoznatiji slučaj onaj iz komšiluka u kom su Nemci ozbiljno postradali od poplava, ima delova najmnogoljudnije zemlje na svetu, koji nisu ništa bolje prošli od dragih nam Germana. Dakle, nakon što su strašne poplave pogodile delove Narodne Republike Kine, u vodenoj stihiji su stradale hiljade četvorotočkaša koji će nakon sušenja, svoju sudbinu realizovati na predstojećim aukcijama.

Da bi vozila nakon kvašenja „došla sebi“, u Kini su upriličene specijalne parking površine u blizini, elementarnom nepogodom teško pogođenog grada Zengžou. Fotografije koje su objavljen na društvenoj mreži Twitter, tačnije na nalogu koji pripada korisniku Sixth Tone, otkrivaju parkiranih hiljade automobila različitih marki, kako stoje parkirani s teškim oštećenjima i prekriveni debelim slojem mulja.

Ozbiljnu štetu su pretrpeli i izložbeno-prodajni salonu u kojima se može pazariti premijum automobil, pa je tako  bespilotna letilica opremljena kamerama, a u vlasništvu redakcije azijskog lista South China Morning Post, snimila desetine potopljenih primeraka marke Mercedes-Benz, širom otvorenih vrata. To možete pogledati i u priloženom video klipu, na kraju članka.

Prema navodima koje je izneo pomenuti Sixth Tone, oko 400 hiljada vozila s različitim stepnima oštećenja je trenutno u fazi sušenja na parkingu namenjenom korišćenju u vanrednim situacijama. Većina ih je obložena blatom, dok je kod većine njih, otvaranjem prozora i vrata ubrzan proces sušenja. Sudeći po tome što se na fotografijama mogu videti i kamioni s mogućnošću šlepanja vozila, dovoz „udavljenih“ kola se nastavlja. Nakon što se prosuše, biće ponuđena na javnom nadmetanju.

Da se vratimo još malo na ilustrativan primer s trgovinskim centrom Mercedes-Benza u Zengžouu. Namučeni trgovci su bili prisiljeni da podignu vozila na krov, pošto nije bilo dovoljno mesta na parking površinama. Najbliži putni pravac je takođe bio pun automobila koje su ostavili njihovi vlasnici, pa je i odvijanje saobraćaja na pojedinim sekcijama bilo vidno otežano.

Inače, obilne padavine su pogodile provinciju Henan pre par nedelja, s najvećom katastrofom uzrokovanom 16. jula. Nakon toga, nebo se otvorilo i takvo stanje je potrajalo nekoliko dana, uzrokujući ogromne štete, kako u samo gradu, kao prestonici provincije. Na dan 20. jula, u tom mestu je zabeležen rekordni nivo padavina u poslednjih šezdeset godina, odnosno verovatno od kada se počelo s merenjem, mada to nismo mogli da verifikujemo iz nezavisnih izvora.

Kao što u uvodu rekosmo, juli su obeležile teške poplave i u Evropi. Krajem prošlog meseca se na internetu pojavio video klip koji prikazuje poplavljeni salon marke Porsche u gradu Hejlbronu, a mi smo preneli par fotografija iz tog snimka na našim stranicama koje održavamo na društvenoj mreži Facebook.

Tom prilikom je potpuno poplavljeno prizemlje salona, kao i parking površina ispod, dok se pod vodom našlo na desetine potpuno novih dragulja iz Cufenhauzena.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(3510)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments