1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Grand Scenic za francusku policiju
Renault Grand Scenic za francusku policiju
4

Renault Grand Scenic za francusku policiju

653
4
Podelite sa prijateljima:

“Momci u plavom” iz Francuske dobili su pojačanje za svoju flotilu.

Ništa čudno, ipak treba imati u vidu da je sama država Francuska jedna od strana koje imaju učešće u Renaultu. Ujedno, Renault će malo pogurati prodaju ovog MPV-a čiji su najbolji dani (u komercijalnom smislu) daleko iza njega.

Za sada nije poznato koliko će automobila naručiti francuska policija, ali se veruje da se radi o više stotina. Podsetimo, krajem prošle godine je Peugeot dobio narudžbinu za 600 primeraka modela 5008 upravo za pripadnike snaga reda i zakona.

Tamošnji mediji sa dužnom pažnjom prate tendere javnih i državnih institucija. Tako je policija posebno kritikovana zbog činjenice da su za presretača na auto-putevima odabrali Seat Leon Cupru, strani automobil uprkos dostupnosti domaćih vozila sličnih, a i boljih performansi.

Ovaj put tamošnja policija odigrala je na sigurno sa kupovinom vozila domaćeg brenda. Ne samo to, Grand Scenic se i proizvodi u zemlji drevnih Gala, tako da će javnost svakako biti zadovoljna odabirom.

Kompletan test Renaulta Grand Scenic možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(653)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
peki

Kao sto napisah na FB, mudra odluka na obostranu korist. Drzava je i dalje najveci akcionar Renaulta, pa je normalno da sama sebi pomaze. Sigurno su ih dobili po izuzetno povoljnoj ceni jer se Scenic lose prodaje, s druge strane ovaj je i bolji od Peugeota 5008, poseduje cetvorocilindricni agregat 1.3 od 140 i 160 ks, perfomantniji od Peugeotovog 1.2 PureTech/130 (za policiju i zandarmeriju je iskljucivo s ovim motorom). Velike su tu kolicine vozila u pitanju, na kraju je kupljeno vise od 1.000 Peugeota, verovatno ce biti isto toliko i Scenica…

Bungi

Pravi auto, upotrebljiv i svestran.Kamo sreće da je i Fiat 500L napravljen barem 51% u Srbiji da ga kupi naša policija.

Renault Terminator

Prosta logika..

moron

Zar se „dugački“ nije već „upokojio“?

Bolje da su od AČ kupili jedno dve hiljade Rapida Serbian Ediš’n …