1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Camaro odlazi u penziju posle 2024. godine
Chevrolet Camaro odlazi u penziju posle 2024. godine
1

Chevrolet Camaro odlazi u penziju posle 2024. godine

222
1
Podelite sa prijateljima:

Još jedan novi dan pred nama i kako stvari stoje (r)evolucija električnih automobila ispred sebe ima još jednu žrtvu. Ako je verovati natpisima iz američkih medija, ovaj put to je Chevrolet Camaro koji će navodno ponovo nestati s tržišta nakon 2024. godine. Kažemo ponovo zato što se Camaro već jednom penzionisao i to 2002. godine, posle čega je usledila osmogodišnja pauza.

Vest zapravo i nije neko iznenađenje kada se zna da je u prvih šest meseci isporučeno tek 9.881 jedinica, što je daleko manje nego ključni rivali poput Forda Mustanga i Dodge Challengera.


I gde je tačno zapelo ovaj put? Camaro je ipak omiljeni izbor automobilskih novinara, i dobio je dosta pohvala na račun fantastičnog 6,2-litarskog motora, ali nam se čini da je to ujedno i njegova najveća mana. Naime, dok se Chevrolet orijentisao da pruži što bolje vožne karakteristike, zanemario je sve ono što je bitno „običnim smrtnicima“, pa se veliki broj mušterija žalio na uzak prtljažnik, nepostojeći prostor na zadnjim sedištima, lošu završnu izradu i pre svega, na jako slabu vidljivost.

U prevodu na neki jednostavniji jezik, Camaro će kupiti oni kojima „benzin teče kroz vene“, ali takvi su u manjini. S druge strane, kupci koji žele sportistu, civilizovanog za svakodnevnu vožnju koji je pri tom dinamičan i za stazu uglavnom gledaju prema Mustangu i Challengeru.


Ruku na srce, treba ipak reći da General Motors još uvek nije potvrdio ovu vest, već da ona stiže od strane kolega iz magazina Automotive News. Oni tvrde da im je „jako blizak izvor“ rekao da Chevrolet trenutno razvija limuzinu visokih performansi, i to na struju, onu koja će da zameni Camaro u ponudi ovog američkog proizvođača.

Pomalo ironična vest rekli bismo, kada se zna da je Camaro kroz celu svoju istoriju bio dostupan samo kao kupe i kabriolet sa dvoje vrata, ali kada znamo da je Ford stavio Mustangovu značku na električni krosover, onda nas zaista ništa više ne može iznenaditi.

Međutim, u odbranu Forda treba reći da se takva verzija pod imenom Mach E prodaje paralelno sa tradicionalnim konceptom, dok bi Camaro kakav znamo i volimo, u potpunosti iščezao sa tržišta. General Motors je ranije najavio da će prodavati isključivo električne modele nakon 2035. godine, a kompanija je trenutno jedan od svetskih lidera u ovoj oblasti.

Šta da kažemo osim što se možemo nadati da vest nije tačna, ali ako pogledamo prodajne rezultate i same promene na tržištu, možemo da zaključimo ono čuveno „bilo je lepo dok je trajalo“.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Greota.