1. Home
  2. Vesti
  3. Lada Niva Legend neverovatno popularna u Evropi
Lada Niva Legend neverovatno popularna u Evropi
5

Lada Niva Legend neverovatno popularna u Evropi

1.85K
5
Podelite sa prijateljima:

Ispostavlja se da evropski distributeri vozila ruske mare ne uspevaju da postignu da uvezu dovoljno veliki broj primeraka terenca s oznakom Lada Niva Legend, jer je tražnja za ovim modelom nestvarno masovna.

Kada pominjemo distributere Lade, da kažemo da su u pitanju nezvanični trgovci vozilima ruskog AvtoVaza, a ne neki oficijelno uspostavljeni nakupci vozila, pošto Niva Legend ni ne dolazi zvaničnim kanalima na tržište EU. Možda je baš to jedan od glavnih razloga zašto je ovaj terenac tako željen u Evropi, čak toliko da bi animirao seriju privatnih kompanija da komplikovanijim putem uvoze i preprodaju SUV. Sudeći po podacima koje smo dobili iz ruskih medija, svi primerci Lade Nive Legend koji bivaju uvezeni, budu rasprodati i pre nego što se carinska procedura kompletira.

Internet grupa Lada Niva Documentary je objavila fotografiju auto-šlepera koji nosi sedam terenaca. Prema onom što autor objave piše, fotografija je slikana u engleskom gradu Menstonu, u blizini lučkog grada Dovera. U tekstu se još navodi da je sa cele konstrukcije koja sadrži više automobila, samo jedan ostao neprodat, onaj u boji korijandera.

Inače, isporuke Lada su obustavljene na evropsko tržište, pre oko dve godine, misleći na one preko zvaničnih kanala. Razlog tome je bio onaj koji se tiče uvođenja Euro 6 emisionog normativa, koji je bio nepremostiva prepreka za motore ruske proizvodnje koji se ugrađuju u Ladu. Ipak, to nikako nije značilo da je i interesovanje za vozilima iz programa AvtoVaza zamrlo na zapadu kontinenta, pa su se posla uvoza dokopali nezvanični trgovci.

Zahvaljujući njihovom trudu, vozila Lade se mogu naručiti u Slovačkoj, Nemačkoj, Češkoj, pa i Engleskoj, a ranije smo pisali i o Japanu, i to u istom kontekstu. U toj zemlji je Niva višestruko skuplja nego u domovini, dok je u pobrojanim evropskim državama njena cena dvostruka spram one u Rusiji. Tako na primer, Lada Niva Travel u Slovačkoj košta najmanje 16.590 evra.

Lada Niva Legend u Velikoj Britaniji staje 17.295 funti, a što podrazumeva verziju s manuelno pokretanim prozorskim staklima i bez klima uređaja. Vrhunska verzija tamo košta oko 19.350 funti.

AutoRepublika

(1851)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Niva u GB 20 hiljada evra ?

Kud prodadoh onu moju „Frst Ediš’n“… 😊

BB

A kako nezvanični uvoznici riješe problem EUR 6?

Bungi

Nije to neka baš nauka.Umjesto jednog katalizatora kod starijih motora idu dva,obično jedan do drugog,mapa ubrizgavanja se reprogramira i prilagodi ovoj promjeni.

Cuore sportivo

Kakve su to budale…

Renault Terminator

Ima ih u Linzu i okolini više nego što bi očekivali🙂.Danas jednu uslikah na semaforu.comment image