1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis ubeđen da će G70 Shooting Brake biti uspešniji od sedana u Evropi
Genesis ubeđen da će G70 Shooting Brake biti uspešniji od sedana u Evropi
1

Genesis ubeđen da će G70 Shooting Brake biti uspešniji od sedana u Evropi

332
1
Podelite sa prijateljima:

Vrlo hrabra predviđanja prvog čoveka evropskog ogranka Genesisa.

Velikoserijski D segment u Evropi polako izumire. SUV trend “pojeo” je prodaju tradicionalnih limuzina i karavana, ali to nije slučaj sa premijum klasom. Modeli nemačke trojke i dalje beleže odlične komercijalne rezultate, a Korejci se nadaju da bi mogli da nađu mesta i za svoj G70.

Lakše reći, nego li učiniti, pogotovo ako se sagleda činjenica da je glavno evropsko tržište za karavane upravo Nemačka, a svima je dobro poznato koliko Nemci vole da kupuju domaće proizvode, bar kada je reč o automobilskoj industriji.

Dominik Boš, šef Genesisa za Stari kontinent, nedavno je na manifestaciji u Gudvudu gde je G70 imao i prvi javni debi pred evropskom publikom, kazao da veruje da će karavan ostvariti bolji plasman od berline.

“Očekujem da Shooting Brake ima više registracija od sedana, s tim da će GV70 definitivno biti naš bestseler u Evropi”, rekao je Dominik Boš. On je pored toga potvrdio da će G70 biti dostupan sa 2,0-litarskim benzinskim motorom, kao i sa 2,2-litarskim dizelašem, što je kod nekih stranih medija dočekano sa iznenađenjem, s obzirom na opštu hajku na dizel gorivo u ovim predelima.

“Trenutno razmatramo i 3,3-litarsku pogonsku jedinicu koja je kod G70 dostupna u Severnoj Americi”, izjavio je prvi čovek Genesisa za Evropu.

Osim toga, on je odbacio mogućnost hibridizacije pomenutog modela. “Nećemo koristiti međukorak pri prelasku na električnu mobilnost, tako da neće biti hibrida”, rekao je Boš. Rukovodilac Genesisa naveo je da će prvi EV tog breda stići u Evropu naredne godine.

Podsetimo, Genesis je već otvorio knjigu narudžbina za G70 Shooting Brake u tri evropske zemlje: Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Osim Starog kontinenta, ovaj karavan biće ponuđen i kupcima u Australiji, i sasvim je izvesno da će Genesis uskoro proširiti svoje poslovanje i na ostale evropske zemlje.

Ono što za sada znamo o ovom južnokorejskom karavanu možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Reče li ti dje cijenu, Radosave?