1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan GT-R ipak ostaje SUS model?
Novi Nissan GT-R ipak ostaje SUS model?
1

Novi Nissan GT-R ipak ostaje SUS model?

965
1
Podelite sa prijateljima:

Već dugo se priča o narednoj iteraciji japanske ikone, a nova glasina navodi da će Nissan ostati veran upotrebi termičkih motora. 

U doba kada se generacije automobila smenjuju „kao na traci“, jedan superautomobil sa Dalekog istoka nastavlja život na tržištu uprkos vrlo poznim godinama. Verovali ili ne, ali aktuelna iteracija modela GT-R je na sceni još od 2007. godine, što znači čak 14 godina! Naravno, za to vreme je dobila niz ažuriranja, ali opet, reč je o jednoj generaciji.

Ako je verovati izveštajima iz japanskih stručnih medija, Nissan ne planira revoluciju za naredni GT-R R36, već samo evoluciju. Bar kada je reč o mehaničkom delu. Suštinski, pod haubom će ostati 3,8-litarski twin-turbo V6 motor i isporučivaće najmanje 600 konjskih snaga. Osim toga, navodi se da će Nissan primeniti i sistem blagog hibrida, kako bi umanjili emisiju štetnih gasova i omogućili ovom modelu da lakše prođe sve strože emisione norme.

GT-R R36 trebalo bi da zadrži i platformu svog prethodnika, mada će ona biti izmenjena, odnosno unapređena. Kada je reč o dizajnu, teško je zaključiti šta bi Nissan mogao da uradi na ovom planu, sigurno je da će kabina izgledati potpuno drugačije naspram aktuelnog modela koji već sada izgleda pomalo zastarelo po tom pitanju.

Japanska marka će sigurno implementirati niz novih naprednih bezbednosnih sistema kako onih aktivnih, tako i onih pasivnih. Japanski novinari su sigurni i da će se dodatno poraditi na ogibljenju, kako bi GT-R bio nešto prijatniji za svakodnevnu upotrebu. Novost koja se u suštini može svrstati u kolonu automobilskih tračeva jeste da će Nissan ponuditi i samo automatski menjač, kao i pogon na sve točkove.

Ostaje misterija da li bi japanski brend ponudio ovakav GT-R na evropskom tržištu gde su emisiona pravila sve stroža, a oko proizvođača se steže i obruč pod nazivom „flotna emisija“.

Ako je verovati izveštajima sa Pacifika, aktuelna generacija superautomobila ostaće na tržištu do jeseni 2022. godine kada će otići u zasluženu penziju. Nova iteracija trebalo bi da se pojavi početkom 2023. godine, ali to do sada niko iz Nissana nije zvanično potvrdio.

AutoRepublika 

(965)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Hvala Stvoritelju!