1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežena paleta Renaultovih kamiona
Osvežena paleta Renaultovih kamiona
0

Osvežena paleta Renaultovih kamiona

238
0
Podelite sa prijateljima:

Iako možda nekom deluje da je nova gama kamiona marke Renault predstavljen nedavno, to nikako nije slučaj. Već je osam godina proteklo od trenutka svečane premijere organizovane u Lionu. Ali, za to vreme rivali nisu spavali. Predstavljen je nov DAF, a onda i IVECO, MAN. Isto se može reći i za skandinavski Volvo. Dakle, nema sumnje, Francuzi su morali da se trgnu i da preduzme sve što je u njihovoj moći kako bi sustigli konkurenciju. Zato je sada prezentovana serija Renaultovih kamiona s oznakama T, C i K.

Kako prenose specijalizovani mediji, sama prezentacija je bila mnogo više atraktivna od samih novina koje je restilizacija donela. Zapravo, o s pričom o izmenama spoljašnosti se može početi kroz navode o prednjim svetlosnim grupama koje su sada izvedene u LED tehnologiji, ali su i manjih dimenzija. To je učinjeno „kako bi kamion dobio izražajniji izgled i kako bi bio trenutno prepoznatljiv“. Takođe, trebalo je i osloboditi dodatno mesto za amblem Renaulta na prednjoj rešetki hladnjaka. Sam grb je nasuprot farovima, dobio na gabaritima.

Ni u kabini nije bilo puno promena. Podešavanja obruča upravljača se sada mogu vršiti putem nožnog tastera, i to bez neophodnosti da se startuje agregat, ili da se „da kontakt“. Kokpit je obogaćen novim kapacitetima za smeštaj stvari, dok je dobio i mesto za smeštaj pametnog telefona ili tableta, uključujući i USB priključke.

Renault se pobrinuo da nove doze radosti i lagodnosti dobije i vozač, pa je tako dušek za odmor i spavanje podebljan i izrađen je od materijala veće gustine. Pritom je i broj opruga udvostručen. Naravno, „tkanina i boje su izmenjene kako bi se obezbedila opuštenija atmosfera u kokpitu i kako bi se ublažio kontrast, da se oči vozača ne bi bespotrebno zamarale preko mere.“ Od sada su dostupna i reljefna sedišta presvučena tkaninom.

O samim tehnološkim rešenjima je malo toga rečeno tokom svečanosti. „Efikasnost kamiona je izdignuta na viši nivo zahvaljujući optimizaciji menjčkih kutija,“ rečeno je na konferenciji za štampu. U vezi s komplesknim setom unapređenja, sam motor je postao pouzdaniji i s većom efikasnošću. Proizvođač je te formulacije efektno skockao u fraze izrečene na francuskom jeziku: „unapređeni kamion će moći da radi dva dana godišnje više od onog pre ovog koraka modernizacije“. Ova tvrdnja je omogućana postojanjem sistema Predict, koji je koktel elemenata daljinske dijagnostike.

Kad smo već kod cifara, da kažemo da je Renault naveo još dva impozantna numerička podatka. Prvi govori o tome da je servisni interval na 150 hiljada kilometara. Drugi je da se redovan servis mora obaviti na svakih 18 meseci, pa vi vidite koje su šanse da jedno istekne pre drugog. Naravno, ovi uslovi važe za eksploataciju na evropskim drumovima, a videćemo koji će uslovi biti za ostala ključna globalna tržišta.

Novitet će stići u maloprodaju za oko dva meseca, to jest u doba kada đaci već počnu da se privikavaju na novu školsku godinu. Francuzi očekuju bolje prodajne rezultate, koji trenutno nisu sjajni ni na matičnom, a kamoli na drugim tržištima. U domovini Renault trenutno nije uopšte kotiran na listi deset najpopularnijih kamiona.

AutoRepublika

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments