1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Ranger (2019.) sa novim sistemom asistencije
Ford Ranger (2019.) sa novim sistemom asistencije
0

Ford Ranger (2019.) sa novim sistemom asistencije

313
0
Podelite sa prijateljima:

Ford navodi da će pikap kamionet Ford Ranger za modelnu 2019. godinu, ponuditi inovativnu vučnu tehnologiju, koja neće biti dostupna na drugim tržištima izuzev američkom.

Konkretan model će posedati jedinstveno u klasi rešenje za detekciju vozila u mrtvom uglu (BLIS), koje će omogućavati i praćenje saobraćajnih dešavanja imajući u vidu i prikolicu. Nakon što se između Rangera i prikolice uspostavi čvrsta veza, radar koji je smešten u zadnjim svetlosnim grupama će vršiti nadzor iza kamioneta.

Na taj način će biti pokrivena i dešavanja u saobraćaju u neposrednom okruženju prikolice. Sistem će držati vozača obaveštenim o eventualnom prolasku drugih vozila, celom dužinom vučne kompozicije.

Ford Ranger će moći da memoriše podatke o tri različite prikolice, odnosno informacije o njihovoj dužini, kako bi radar dobio podatak u pogledu toga koliko metara prostora iza samog pikap kamioneta treba da pokrije.

Nezavisno od prikolice, BLIS će imati i standardnu, odnosno uobičajenu funkciju alarmiranja vozača na saobraćaj u susednoj traci, čak i kada kamionet nije opterećen vučom prikolice. Novi sistem će posedovati i upozoravajuću funkciju na kretanje vozila po drumu, u situacijama u kojima se vozilo isparkirava na glavni put, kretanjem unazad.

BLIS je već standardni deo opreme na pojedinim verzijama modela Ranger.

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments