1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Brabus 900 Rocket Edition – najekstremnija G klasa do sada (GALERIJA)
Brabus 900 Rocket Edition – najekstremnija G klasa do sada (GALERIJA)
0

Brabus 900 Rocket Edition – najekstremnija G klasa do sada (GALERIJA)

3.78K
0
Podelite sa prijateljima:

Brabus je podigao G klasu na viši nivo, i to u svakom mogućem smislu. 

Brabusovo vozilo bazirano je na AMG G63, ali je daleko od fabričkog primerka. Počnimo od V8 agregata čija je radna zapremina uvećana na 4,5 litara. Naravno, i snaga je daleko veća – Brabusovo čedo razvija mamutskih 900 ks i 1.250 Nm. Šta više obrtni moment je isuviše veliki, te su u ovoj tjuning kući rešili da ga elektronski limitiraju na „skromnijih“ 1.050 Nm zarad očuvanja pogonske jedinice.

U Brabusu 900 Rocket Edition promovišu kao superautomobil, što potvrđuju i fantastične performanse ovog vozila. Tako se sprint do „stotke“ završava za samo 3,7 s, dok je maksimalna brzina ograničena na 280 km/h. Naravno, ovako potentan agregat bio bi u stanju za daleko više, ali pneumatici ne mogu da izdrže, ili bar tako kažu nadležni u Brabusu.

Promene u eksterijeru i u kabini su već tipične za tjuning prerade. Spolja vidimo novi prednji spojler od ugljeničnih vlakana, kao i spojler na zadnjem delu vozila. Karbon je izuzetno prisutan, sa brojnim umecima od ovog materijala. Poseban akcenat stavljen je na točkove, koji imaju prečnik od neverovatna 24 inča!

Tako je i u enterijeru, gde su četiri sedišta presvučena crnom kožom. Dobro ste pročitali – četiri, jer je Brabus uklonio zadnju klupu i tu postavio samo dva sedišta.

Posebnu notu daje im crveni konac koji je je ujedno doneo i vrlo lep kontrast u kabini. Naravno, poreb obilate upotrebe ugljeničnih vlakana, tu su i drugi plemeniti materijali poput aluminijuma, ali i pločica od nerđajućeg materijala sa natpisom Brabus.

Tjuning kuća je potvrdila da će ponuditi samo dve boje za eksterijer – crnu i sivu. Dakle, klasika, bez mnogo eksperimentisanja. Uostalom, glavne mušterije će stići iz Nemačke, gde su ovakve neupadljive boje ujedno i najpopularnije.

Brabus će izraditi svega 25 primeraka ovog jedinstvenog SUV-a. S obzirom na ovako malu proizvodnju, performanse, i sveukupne promene na vozilu ni cena nije niska. Jedan Brabus 900 Rocket koštaće 571.270 evra u Nemačkoj, uključujući i PDV. Očito da ekstremna G klasa ima i podjednako ekstremnu cenu.

AutoRepublika

(3775)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments