1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Retro je ponovo u modi
Retro je ponovo u modi

Retro je ponovo u modi

290
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko ste videli one američke pikap kamionete iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, sigurno ste primetili opciju s bojom, onu gde je centralni deo vozila u profilu ofarban u potpuno različitu fabru od one na ostatku četvorotočkaša. Takva boja bi obično bila bela, i opcija je uživala u velikom uspehu, to jest tražnji od strane kupaca tokom navedenog perioda.

Kada je svet ušao u devedesete godine, trend je pomalo izumro, ali su neki individualni tjuneri pokazali da interesovanje još uvek postoji.

Jedna od firmi koja se bavi takvom preradom je i ona koja drži izložbeno-prodajni salon Beechmont Ford, izgrađen u gradu Sinsinati (savezna država Amerike zvana Ohajo). Osnivač i vlasnik je sasvim slučajno primetio interesovanje javnosti, kada je vozilo ofarbao u kombinaciju crvene i bele boje (baš kao na modelu sa priloženih fotografija).

U pitanju je jedan od modela Forda F-150 u ličnom vlasništvu. Čovek je zatim dobio veliki broj ponuda potencijalnih kupaca koji su bili spremni potrošiti poveće sume novca da bi dobili takvu opciju koju Ford inače ne nudi kao deo fabričke opreme. Na kraju Beechmont Ford je krerirao sopstveni paket nazvan BFP Retro, i počeo da prima narudžbe svih onih koji su spremni potrošiti novac.


Kompanija vam može ofarbati vaš Ford F-150, kao i varijantu SuperDuty u koju god kombinaciju boja želite, ali je crveno-bela definitivno najpopularnija.

Pored boje, BFP Retro se razlikuje od ostatka ponude i po višem klirensu za oko devet centimetara, zatim 17-inčnim aluminijskim felnama i 35-inčnim pneumaticima za vožnju po svim terenima.

Firma kaže da ovakva kombinacija najbolje funkcioniše u verzijama koje se izdvajaju jer nose dosta hroma, ali su voljni preraditi i one gde su branici, maska hladnjaka i ostali detalji u istoj boji kao ostatak vozila. Preostali deo mehanike je uglavnom ostao isti, odnosno onakav kakav je bio kao kad je kamionet sišao sa proizvodne trake.

Beechmont Ford će vam za dodatni novac ugraditi i izduvni sistem boljih performansi, onaj koji je razvijen od strane firme Roush.

Ako kupac želi još da se finansijski otvori, moguće je dobiti i kompresor iz istoimene firme gde snaga 5,0-litarskog V8 motora skače sa 400 na 650 „grla“ i maksimalnih 827 Nm obrtnog momenta.

Bez obzira na mehaničke modifikacije, menjač ostaje automatski sa deset stepena prenosa. Ovaj paket inače košta od osam hiljada američkih dolara pa naviše – zavisno naravno koje sve opcije kupac želi.


Beechmont Ford kaže da je lista čekanja trenutno poduža zbog nedostatka čipova u automobilskoj industriji i gotov proizvod će se isporuči vlasniku, uglavnom u periodu od šest do sedam meseci. Možda je red da i sam Ford ponudi BFP Retro kao deo fabričkih opcija jer je jasno da potražnja za njim postoji…

AutoRepublika

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments