1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia Musa se vraća na tržište?!
Lancia Musa se vraća na tržište?!
1

Lancia Musa se vraća na tržište?!

792
1
Podelite sa prijateljima:

Nova glasina sa Apeninskog poluostrva navodi da će Musa biti naziv novog modela italijanske marke. 

Lancia će u bliskoj budućnosti plasirati krosover iz B segmenta, što bi trebalo da bude jedan od prvih noviteta ovog brenda. Stellantis je rešio da Lancia postane premijum marka i da se zbliži sa DS-om i Alfom. Stoga se u narednom periodu očekuje nekolicina novih vozila italijanskog brenda.

Taj krosover iz B segmenta bi bio postavljen na CMP platformi, koju je svojevremeno razvila nekadašnje PSA grupacija. Ova arhitektura u stanju je da podrži i potpuno električno izdanje, što nema sumnje da će Lancia iskoristiti. Ova platforma je baza čitavog niza vozila, od Peugeota 2008 preko Opel Corse, pa sve do Citroena C4.

Italijanski novinari veruju da će ovaj model biti prvi projekat novog šefa dizajna Lancije Žana-Pjera Plaua. Kada bi mogao da stigne je još nejasno… Negde se može pročitati 2023. godine, neki kažu 2024. godine. Već se priča o nazivu noviteta, a navodno bi to trebalo da bude Musa.

To je naziv koji je Lancia već koristila za MPV B segmenta koji je bio u bliskim rodbinskim odnosima sa Fiatovim Puntom druge generacije, odnosno modelom Idea. Musa je bila u proizvodnji od 2004. do 2012. godine.

Lancijina gama će se značajno uvećati u idućim godinama. Očekuje se da će Ypsilon, na čijim je plećima preživela ova marka, dobiti novu iteraciju. Pored njega i najavljenog krosovera iz B segmenta u portfoliju bi trebalo da se nađu još najmanje dva SUV modela, odnosno tako veruju kolege novinari iz Italije.

AutoRepublika 

(792)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Musa, čuješ li ti ovo? Evo ti auta !!! Nema dalje…🤪🤪🤪😜🤗 Musa, nego ko? Sunce ga Albansko ogrijalo, fali mi!:-)

Izmenjeno 2 godine pre od strane don