1. Home
  2. Vesti
  3. Opel dobio novog šefa!
Opel dobio novog šefa!
0

Opel dobio novog šefa!

392
0
Podelite sa prijateljima:

Vrlo iznenađujuće novosti stižu iz Riselshajma.

Dosadašnji izvršni direktor Opela, Mihael Lošeler, napušta nemački brend i čak i odlazi iz kompanije Stellantis. Nije saopšteno zbog čega Lošeler prepušta drugome kormilo, i da li je to njegova odluka ili uprave Stellantisa.

Na njegovo mesto stupiće Uve Hohgešurc, čovek koji je do sada vodio ogranak Renaulta u Nemačkoj. Hočgešurc je svoju karijeru u automobilskoj industriji započeo 1990. godine u Fordu, da bi od 2001. godine radio za Volkswagen, a onda se 2004. prebacio u Renault.

Lošeler je predvodio Opel u verovatno najturbulentnijem periodu u istoriji te marke, i uspeo da dovede nemački brend među profitabilna preduzeća i postavi temelje za dalji rast prodaje. Opel iščekuju veliki izazovi u bliskoj budućnosti ka kojima kreće sa podjednakim ambicijama.

Germanski proizvođač već je najavio da će od 2028. godine u svojoj gami posedovati samo električne automobile, što je vrlo kratak period za potpunu transformaciju ovog brenda. Očito je da će Hočgešurc imati za cilj da nastavi sa povećavanjem profitabilnosti, te da ubrza proces elektrifikacije i proširi poslovanje Opela na druga tržišta van Evrope. Kao jedan od primarnih ciljeva ističe se i povratak u Kinu.

Šef Stellantisa, Karlos Tavareš, iskoristio je priliku da se javno zahvali Lošeleru na njegovom preporodu Opela i poželeo mu je sreću u daljoj karijeri. “Želim da se zahvalim Mihaelu što je postavio snažne i održive temelje, zajedno sa radnicima, za novi Opel. Impresivni preokret utro je put za dalji komercijalni razvoj na svetskom nivou”, zaključio je prvi čovek Stellantisa.

Hočgešurc će na čelo Opela stati 1. septembra 2021. godine. On će za svoja radna zaduženja odgovarati lično šefu Stellantisa – Karlosu Tavarešu.

AutoRepublika

(392)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments