1. Home
  2. Vesti
  3. BMW lider u premijum segmentu u Americi
BMW lider u premijum segmentu u Americi
0

BMW lider u premijum segmentu u Americi

381
0
Podelite sa prijateljima:

Rezultati prodaje za april u SAD ukazuju da je BMW lider po prodaji u premijum segmentu. 

Bavarci su prošlog meseca u toj zemlji isporučili 23.816 vozila, što je rast od 1,4% u odnosu na isti mesec prethodne godine. Za isti period Mercedes je prodao 22.949 automobila što je za čak 16,6% manje nego za april 2018. godine. Uopšteno, za prva četiri meseca tekuće godine BMW je prodao 3.584 vozila više nego Mercedes.

Proizvođač iz Minhena beleži treći mesec u nizu kada je reč o rastu prodaje, dok je situacija u Mercedesu obrnuta. Taj brend suočava se sa šestomesečnim padom prodaje.

Sa slabijom prodajom suočavaju se i Lexus (-1,3%) koji je isporučio 21.360 automobila, kao i Audi (-21%) koji je prodao 15.024 vozila. Uopšteno čitav premijum segment je u aprilu u SAD doživeo pad prodaje od 5%.

Kao što je bilo i očekivano, bestseleri stižu iz reda krosovera. SUV modeli imali su udeo od 48% u prodaji BMW-a za prethodni mesec u Americi, a najtraženiji model iz redova Mercedesa bio je GLC.

AutoRepublika 

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments