1. Home
  2. Vesti
  3. Renault prikazao električni Megane
Renault prikazao električni Megane
5

Renault prikazao električni Megane

370
5
Podelite sa prijateljima:

Ali, ovo nije konačna serijska varijanta.

Francuzi su stvorili 30 primeraka predserijskog vozila, za čijim volanom će se naći razvojni inženjeri i opitni vozači koji će u narednom periodu kroz niz testova na javnim putevima pokušati da usavrše ovaj baterijski krosover.

Nije uobičajena praksa Renaulta da prikazuje prototipe koji ulaze u poslednju fazu testiranja i razvoja, što pokazuje koliko je električni Megane bitan model za ovu marku. Ipak, uprkos kamuflaži izgled vozila je praktično neskriven.

Dakle, MeganE (kako mu glasi zvaničan naziv), je kraći u odnosu na standardni konvecnionalni hečbek, mada iz Renaulta nisu našli za shodno da kažu koliko. Silueta vozila značajno podseća na uveličani Clio, i čini se da je upravo to i bio cilj.

Prednji kraj je potpuno autentičan. Na anfasu dominira ogroman znak Renaulta, kao i potpuno nova svetlosna grupa koju uokviruje LED potpis u obliku slova “Z”. Pozadi mali deja vu, jer ovaj prototip nije prikazao zaista ništa novo, no ne može mu se zameriti da ovaj deo automobila nije skladan i odmeren.

Renault je iskoristio ovu priliku i da saopšti prve tehničke podatke o električnom Meganeu. Tako će ovaj krosover koristiti bateriju kapaciteta 60 kWh, što bi trebalo da mu omogući domet od 450 km, prema WLTP protokolu.

Pokretaće ga jedan elektromotor snage 160 kW odnosno 217 ks. Francuska marka ističe da bi putovanje od Pariza do Liona u ovom automobilu trebalo da se obavi otprilike u ravni sa konvencionalnim izdanjem, odnosno da bi vremenska razlika bila minimalna.

Novi električni Megane proizvodiće se u Francuskoj, a prvi primerci biće dostavljeni početkom naredne godine. Dolaskom ovog vozila, Renault će imati EV modele u A, B i C segmentu.

AutoRepublika 

(370)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Verujem da se svi radujemo novom strujašu …
😀

xtrimi

TO je radost da je nema 🙂

Dezon

Nece se naprodavati pored id3 sa 77kw baterijom.

Branko

Nije sve u kapacitetu baterije, ima nešto i u cijeni! 😁 Šalu na stranu, i ID3 se nudi sa različitim baterijama (i cijenama), a tako će vjerojatno i Megane. Btw, 60 kWh je po meni optimalan kapacitet za tu vrstu automobila.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Branko
YugoFlorida

Ako ništa, bar bolje izgleda nego ID3.